Bekerfinale op groot scherm in Leek onzeker Bekerfinale op groot scherm in Leek onzeker

Bekerfinale op groot scherm in Leek onzeker

Opmerkelijk 22 april 2015 - 20:27 uur Richard 1

Alles was geregeld. Een 12 m2 Mega LED-scherm, EHBO-posten, Podiumhuur, marketing, techniek, beveiliging en vergunningen. En toch lijkt het onzeker of de bekerfinale tussen FC Groningen en PEC Zwolle live te zien zal zijn bij Podium Nienoord.

Een unieke gebeurtenis waarmee Leek en omstreken zich op de kaart zou zetten staat serieus op de tocht. De reden, een telefoontje van FOX Sports.

Teleurstelling

De organisatoren Sikko Cazemier en Mark Mozes, Stichting Evenementen Westerkwartier, werden vanmiddag onaangenaam verrast met het telefoontje dat de heren meedeelde dat de kosten voor het vertonen van ‘hun’ wedstrijd een lieve som van 3.000 euro zou kosten.

Een dermate groot bedrag dat niet begroot was. ‘Omdat we het evenement gratis en toegankelijk voor iedereen willen houden passen dit soort bedragen niet in onze begroting’, aldus een teleurgestelde Sikko Cazemier.
‘Fox staat natuurlijk in hun recht, dat wel. Maar we hadden meer rekening gehouden met een paar honderd euro. Net als een aantal jaar geleden het geval was met Videma’, vervolgt Sikko.

Mogelijkheden

Suggesties om dit financiële gat te dichten zijn welkom. De organisatie staat open voor sponsoren, adverteerders die op het grote scherm te zien zullen zijn en/of donateurs om dit unieke evenement toch door te laten gaan en gratis toegankelijk te houden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *