Bejaarde man krijgt onbeschofte brief van zijn gemeente Bejaarde man krijgt onbeschofte brief van zijn gemeente

Bejaarde man krijgt onbeschofte brief van zijn gemeente

Opmerkelijk 1 mei 2015 - 13:06 uur Richard 0

Afgelopen januari vroeg een 90-jarige man uit Alphen aan den Rijn een traplift aan bij de gemeente. Het antwoord was ronduit schokkend, onbeschoft en onacceptabel.

Het bureau dat was ingehuurd door de gemeente om te onderzoeken of de oude man recht had op een traplift stelde vast dat meneer zelf verantwoordelijk was voor zijn problemen. Hij had immers gezien zijn leeftijd kunnen zien aankomen dat het traplopen moeilijker zou worden.

Waar het op neer komt is dat de bejaarde man eerder had moeten verhuizen. En daarom is het verzoek om een traplift te plaatsen afgewezen.

Unie KBO

Een woordvoerder van Unie KBO, de grootste seniorenorganisatie van Nederland verteld dat dit helaas niet de eerste keer is een probleem van deze aard opduikt. Meer gemeenten hebben hetzelfde beleid en schrikken er niet voor terug hun antwoorden en bevindingen op een onbeschofte wijze te presenteren.

Overigens staat deze beslissing haaks op de visie van het huidige kabinet ten aanzien van de decentralisatie. Deze schrijft voor dat ouderen langer zelfstandig thuis moeten wonen. Dat gaat op deze manier dus niet lukken.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *