‘The Damned and Dirty’ live in Café Ensing te Peize ‘The Damned and Dirty’ live in Café Ensing te Peize

‘The Damned and Dirty’ live in Café Ensing te Peize

Ondernemen 16 december 2015 - 11:43 uur Richard 0

PEIZE – Zo vlak na de Kerst en even voor het begin van 2016 geen stevige band of bluesrock, maar in deze tijd van “pais en vree” en bezinning, één van spannendste bluesduo’s van dit moment: The Damned and Dirty.

Zij gaan de laatste zondagmiddag van dit jaar opwarmen en het publiek de gure tijd van wind, hagel, regen en sneeuw doen vergeten met akoestische blues.

The Damned and Dirty

The Damned and Dirty is een duo die een potje ranzige ‘Deltablues from the Lowlands’ speelt. Ze bestaat uit Micha Sprenger op (slide) gitaar, gecombineerd met donkere en rauwe vocalen en bluesharp van
Kevin de Harde.

Sprenger geeft met zijn footstomps het ritme aan terwijl hij op gitaar met een ogenschijnlijke eenvoud technisch vernuft combineert met een enorme hoeveelheid bluesgevoel. De Harde weet met een sterk staaltje vocaal machtsvertoon de achterste rij in de kroeg te bereiken en met zijn bluesharp (mondharmonica) laat hij zelfs de glazen op de bar dansen.

Akoestisch duo

Doordat de heren traditionele Amerikaanse blues spelen met eigen en spitsvondige teksten, maakte het dat het snel ging met dit unieke tweetal.

Eigenlijk waren er geeneens plannen voor een akoestisch duo. Maar toen Kevin en Micha in 2012 het gelijknamige debuut ‘The Damned and Dirty’ uitbrachten was er plotseling geen weg meer terug. Ze zijn triple-winning Dutch Blues Award – Beste Album. In 2012 (The Damned and Dirty), 2013 (Sell Your Soul) en 2014 (Rolling Into Town).

Op 20 november was de release van hun vierde album: Hoodoo Down. De CD wordt alom wereldwijd geprezen. Daarmee komt één van de beste bluesduo’s van Nederland naar Peize!

Foto: Ron Koffeman

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *