Installatiebedrijf Cofely in Roden schrapt fors aantal banen Installatiebedrijf Cofely in Roden schrapt fors aantal banen

Installatiebedrijf Cofely in Roden schrapt fors aantal banen

Ondernemen 30 december 2015 - 12:14 uur Richard 0

RODEN – Bij installatiebedrijf Cofely met onder meer vestigingen in Roden en Emmen verdwijnen 120 banen, waarvan 65 gedwongen ontslagen.

Dat heeft vakbond FNV vanavond bevestigd na berichtgeving hierover in Dagblad van het Noorden.

Nut en noodzaakonderzoek

Installatiebedrijf Cofely voert onder meer klussen uit voor de NAM. Volgens de directie van het bedrijf is er minder werk door de afnemende gaswinning en is daardoor minder personeel nodig.

Vakbond FNV laat eerst een nut- en noodzaakonderzoek doen. “Dat de NAM minder gas mag winnen zit er al heel lang aan te komen, wij willen weten of het ontslaan van personeel nu echt wel nodig is”, zegt Marijke Eggengoor van de FNV.

Het is op dit moment niet duidelijk hoeveel mensen in onze provincie hierdoor geraakt worden, maar volgens de vakbond is het voornemen dat bij alle zeven vestigingen van Cofely in Nederland mensen verdwijnen.

Gesprekken

De vakbond voert begin januari hierover gesprekken met personeel van Cofely. Het bedrijf heeft nu nog tussen de 800 en 900 werknemers.

Bron: RTV Drenthe

Foto: Google Streetview

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *