Facebook komt met alternatieven voor ‘dislike’ knop Facebook komt met alternatieven voor ‘dislike’ knop

Facebook komt met alternatieven voor ‘dislike’ knop

Tech 28 januari 2016 - 09:03 uur Richard 0

Gebruikers van Facebook kunnen binnen een paar weken een aantal nieuwe emoji’s gebruiken, als aanvulling op de bekende like-knop. Dat zegt het bedrijf tegen Bloomberg.

De nieuwe emoji’s – of ‘reactions’, zoals Facebook ze noemt – worden sinds oktober vorig jaar getest. Het zijn ronde plaatjes van gezichtjes waarmee gebruikers kunnen uitdrukken dat ze ergens van houden, lachen, verdrietig zijn, boos of verbaasd.

Tot nu toe was het alleen mogelijk om ‘vind ik leuk’ aan te klikken bij een bericht, ook als het ging over iets dat eigenlijk niet leuk is. De nieuwe emoji’s zijn getest in onder meer Spanje, Ierland, Portugal en Chili.

Eén van de ‘reactions’ is gesneuveld in de testfase: de ‘Yay’-button, die blijdschap moest uitdrukken. Volgens Facebook werd deze niet overal goed begrepen.

Internetexpert Danny Mekic’ voorspelde in een interview met De Telegraaf in september deze oplossing voor de ’dislike’-knop al. „Facebook wil voorkomen dat gebruikers zo’n knop gaan misbruiken. Het moet geen pestknop worden, maar een neutrale knop.”

Bron: Telegraaf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *