Facebook ingehaald door Snapchat met online video’s Facebook ingehaald door Snapchat met online video’s

Facebook ingehaald door Snapchat met online video’s

Tech 9 november 2015 - 14:29 uur Richard 0

Snapchat is hard op weg om Facebook in te halen op het gebied van online video. Bronnen binnen Snapchat maakten bekend dat het aantal bekeken filmpjes in haar app verdrievoudigd is tot 6 miljard per dag. Dat schrijft de Financial Times. Snapchat wil de cijfers niet bevestigen.

Facebook maakte onlangs bekend dat op haar site en in de app 8 miljard video’s per dag worden bekeken. Dat is een verdubbeling sinds april: toen werden nog 4 miljard video’s per dag bekeken. Cijfers van Facebook hebben betrekking op video’s op desktop en mobiel, op Snapchat draait het alleen om mobiele views. De verdriedubbeling van bekeken video’s op Snapchat maakt duidelijk dat Facebook hier qua groei ingehaald wordt.

Populair

Het bekijken van video’s wordt steeds populairder op sociale media. Mark Zuckerberg, de baas van Facebook, zei vorige week dat 500 miljoen mensen elke dag video’s bekijken op de site en in de app. Facebook is begonnen met het testen van een nieuwe pagina in de app met alleen video’s. Hiermee wil het bedrijf YouTube, waar 1 miljard actieve gebruikers elke dag voor miljarden views zorgen, naar de kroon steken. Snapchat zegt 100 miljoen actieve gebruikers te hebben.

Het vergelijken van videoservices op Facebook, YouTube en Snapchat is moeilijk. YouTube meet gebruik in kijkuren, Facebook telt een video als bekeken als iemand 3 seconden heeft gekeken. Snapchat zou al advertenties verkopen die slechts een fractie van een seconde afspelen.

Traditionele content

Zuckerberg zei vorige week ook dat de video’s die op digitale platformen worden bekeken, heel anders zijn dan de traditionele content die we op televisie bekijken. ,,Het meest interessante is niet of wij iets kunnen ontwikkelen waardoor lange video’s ook digitaal bekeken worden. Het interessante is of traditionele media en producenten die vaak lange video’s maken hun producties beter kunnen maken zodat het ook gemakkelijk online bekeken zal worden. We zijn nog in zo’n vroeg stadium. Het is geweldig hoe snel het groeit, maar er is nog een hoop te doen.”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *