Facebook in Duitsland op de vingers getikt Facebook in Duitsland op de vingers getikt

Facebook in Duitsland op de vingers getikt

Buitenland 16 januari 2016 - 09:00 uur Richard 0

Facebook heeft in Duitsland voor de derde keer van de rechter een tik op de vingers gekregen omtrent zijn Friend Finder-dienst. Hiermee kijkt het sociale netwerk in de contactenlijst van de gebruiker om te zien of hij al mensen kent die ook Facebook gebruiken.

De dienst vraagt wel toestemming hiervoor, voor het door het adresboekje van de smartphonegebruiker gaat, maar daarmee is volgens de Duitse federale rechtbank nog niet wettelijk.
De zaak kwam oorspronkelijk in 2010 voor de rechter en werd aangespannen door de Federatie van Duitse Consumentenorganisatie (VZVB). Ook toen werd geoordeeld dat de functie eigenlijk helemaal niet in Duitsland gebruikt zou mogen worden. Ook in hoger beroep verloor Facebook, waarna de zaak naar het Duitse hooggerechtshof ging.

En ook daar delft het sociale netwerk het onderspit. Naast het feit dat persoonlijke informatie van gebruikers wordt geüpload, stelt de functie het bedrijf ook in staat om mensen te e-mailen die nog niet op Facebook zitten met een uitnodiging om zich te registreren.

Facebook heeft aangegeven de uitspraak te zullen bestuderen om de impact ervan op de dienst te beoordelen.

Bron: Telegraaf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *