Voetbal wederom doelwit Politieacties Voetbal wederom doelwit Politieacties

Voetbal wederom doelwit Politieacties

Binnenland 7 mei 2015 - 13:17 uur Richard 0

De politieacties voor een betere cao blijven doorgaan. Wederom is het voetbal het doelwit. Afgelopen zondag mislukte de ludiek bedoelde actie om een parachutist op de middenstip van De Kuip te laten landen voor de bekerfinale PEC Zwolle tegen FC Groningen.

Het onstuimige weer zorgde ervoor dat de parachutist op het trainingsveld naast het stadion terecht kwam. Aangezien ook Plan B mislukte, het dragen van de wedstrijdbal naar de middenstip begeleid door de stadionspeaker, is de politie nu op zoek naar nieuwe acties om hun punt duidelijk te maken.

De woordvoerder van politie geeft aan dat er nu acties gepland staan omtrent de wedstrijden Feyenoord – Vitesse en FC Groningen – PEC Zwolle.

Programma op de tocht

Traditiegetrouw worden de laatste twee speelrondes in de Eredivisie tegelijk afgewerkt. Dit om competitievervalsing te voorkomen. Het belemmeren van de doorgang van twee cruciale wedstrijden kan gevolgen hebben voor het gehele voetbalprogramma van dit weekend.

De burgemeesters van Rotterdam en Groningen moeten besluiten of de wedstrijden door kunnen gaan zonder politie. De verwachting is dat beide burgervaders dit niet zullen doen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *