Racefietsfabrikant roept fietsen terug Racefietsfabrikant roept fietsen terug

Racefietsfabrikant roept fietsen terug

Binnenland 24 december 2015 - 10:06 uur Richard 0

De Amerikaanse fietsenfabrikant Specialized roept een aantal modellen van zijn fietsen terug wegens een mogelijk gevaar met de bevestiging van het voorwiel.

De snelspanner waarmee het wiel vastgeklemd wordt, kan tegen de remschijf aankomen waardoor het wiel los kan komen of blokkeert. Hierdoor kan de fietser vallen en gewond raken, waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWa) donderdag.

Alle fietsen met schijfremmen en een snelspanner die, wanneer geopend, in aanraking kan komen met de remschijf vallen onder de terugroepactie. Fietsen met een spanner waarbij de volledig geopende hendel tenminste 6 millimeter van de remschijf blijft – de breedte van een potlood – vallen er niet onder.

In Europa zijn er zo’n 400.000 van de betreffende fietsen verkocht, waarvan 10.000 tot 15.000 in Nederland. In ons land zijn er geen ongelukken of verwondingen bekend als gevolg van het euvel, laat een woordvoerder van de importeur weten. ,,Het risico dat er iets misgaat is zeer klein. Je zou de meest onnozele capriolen moeten uithalen om hier een ongeluk mee te krijgen. Als de spanner op de juiste manier wordt gesloten is er niets aan de hand”, zegt een woordvoerder.

Eigenaren van de betreffende fietsen krijgen een gratis vervangende snelspanner, inclusief montage.

Bron: AD.nl

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *