Premiestijging zorgt voor meer overstappers Premiestijging zorgt voor meer overstappers

Premiestijging zorgt voor meer overstappers

Binnenland 21 december 2015 - 11:39 uur Richard 0

Meer mensen zijn tot dusver overgestapt naar een andere zorgverzekering voor 2016 dan vorig jaar rond deze tijd. Dat concludeert ZorgWijzer.nl.

Er wordt een stijging geconstateerd van ongeveer 25 procent ten opzichte van 2015. De grote verschillen in zorgpremie tussen de verzekeraars wordt gezien als de belangrijkste oorzaak voor de groei in het aantal overstappers. Toch is de groei opvallend te noemen, aangezien contracten met de ziekenhuizen nog niet allemaal rond zijn en de budgetpolis de afgelopen maanden weer in opspraak is geweest.

Premieverschillen

De belangrijkste reden dat het aantal overstappers dit jaar hoger ligt, komt vanwege de grote verschillen in premie bij de verschillende zorgverzekeraars. Alleen al bij de basisverzekering is het premieverschil tussen de duurste en goedkoopste polis 28 euro per maand. Zodra men gaat kijken naar de aanvullende zorgverzekering worden de verschillen tussen zorgverzekeraars onderling nog veel groter.

Zilveren Kruis

Kort nadat Zilveren Kruis, VGZ, Menzis en CZ hun premies bekend maakten, werd er een grote piek aan overstappers geconstateerd. Dat komt met name omdat de basispremie van Zilveren Kruis ten opzichte van de andere zorgverzekeraars sterk toeneemt in 2016. De premie stijgt bij Zilveren Kruis met 7 euro per maand voor alle polissen.

Dit heeft geresulteerd in een shock-effect bij veel klanten, omdat verzekerden te maken krijgen met een premiestijging die op kan lopen tot ruim 80 euro in 2016.

Bron: Zorgwijzer.nl

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *