Nederlanders kopen voedsel steeds bewuster Nederlanders kopen voedsel steeds bewuster

Nederlanders kopen voedsel steeds bewuster

Binnenland 4 februari 2016 - 07:04 uur Redactie 0

We letten steeds meer op wat we in het winkelwagentje in de supermarkt leggen. Een derde van de Nederlanders koopt producten omwille van milieu en dierenrechten, de buycotters. Daarnaast worden er ook meer producten, die ethisch gezien onverantwoord zijn, geboycot.

33 procent van de Nederlanders koopt maatschappelijk bewust. Dat was in 2002 nog maar 26%, blijkt uit cijfers van het Sociaal Cultureel Planbureau over de groei tussen 2002 en 2014. Dit aantal mensen kiest bewust voor duurzame kleding of bijvoorbeeld biologische eieren wanneer hij in de winkel staat.

Ook worden er steeds meer producten geboycot. Dit aantal stijgt van 10% naar 15%. Dit is een groep die er voor kiest om producten niet meer te kopen als er bijvoorbeeld kinderarbeid aan te pas is gekomen.

Daarnaast is de groep flexitariërs, de vleesminderaars, ook in aantal gegroeid. Van 70% is dat nu 77% die af en toe vlees laat staan. Een kleine minderheid hangt bewust een vegetarische of veganistische leefstijl aan (schattingen respectievelijk 3%-4,5% en 0,5%).

Bron: AD.nl

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *