Verrassend tweedaags festijn ‘Exotisch Azië’ op Landgoed Nienoord Verrassend tweedaags festijn ‘Exotisch Azië’ op Landgoed Nienoord

Verrassend tweedaags festijn ‘Exotisch Azië’ op Landgoed Nienoord

Cultureel 6 mei 2016 - 08:09 uur Redactie 0

LEEK – Zaterdag 28 en zondag 29 mei vindt het zéér verrassende en breed culturele festijn ‘Exotisch Azië’ op het fraaie Landgoed Nienoord plaats. Laat u twee dagen lang verrassen op het meest exotische, culturele, sfeer- en kleur- én geurrijke culinair Aziatisch feest op de prachtige entourage van het fraaie landgoed.

Gedurende de twee dagen ‘Exotisch Azië’ zijn er onder meer diverse culinaire stands met de meest verrukkelijke gerechten en snacks. Uit o.a. Bali, Java, Sumatra, Vietnam, Thailand, China en Suriname zijn verrukkelijke lekkernijen aanwezig. Ook heerlijke ijsgerechten als Tjendol, IJs Shanghai en Klapa Mudah. Proef de verrukkelijke smaken en ruik de heerlijke geuren van o.a. de verschillende soorten loempia’s, risolles, pisang goreng en de vele smaken in saté, lumper, etc.

Doorlopend zijn er muziek- en zang optredens met o.a. de bekende zangeres Yeany Veras, verder Diana Monoarfa, met haar prachtige lagu-lagu songs en evergreens, maar ook de bekende Danny Everett met een prachtig repertoire van Indische liederen. In het nabij gelegen openluchttheater vinden eveneens diverse verrassing optredens plaats. Verder tonen dansgroepen in prachtige kleurrijke kledij beide dagen diverse prachtige demonstraties van de vele culturele dansen uit het grote Indonesische eilandenrijk.

Er zijn beide dagen verschillende demonstraties van de gevechtsport Pencak Silat, de van oorsprong gevechtsport uit Indonesië, Maleisië en Singapore.
Verder is er Wayang Golek te aanschouwen. Een fantastisch schimmenspel met Wayang poppen, een uniek historisch schouwspel. Evenals het ook unieke Chinese drakenspel en de unieke Chinese leeuwendansen die getoond worden. Verschillende Indische rijtuigen zijn eveneens op het landgoed aanwezig en waarmee men ritjes over het landgoed kan maken.

Verder kan de bezoeker, jong en oud, o.a. deelnemen aan verschillende workshops als bijvoorbeeld bamboe muziekinstrumenten maken, Angklung. Instrumenten van bamboe die elk een toonsoort vormen. Per workshop wordt met een groep enthousiastelingen een bekend lied ingestudeerd. Verder is mogelijk het maken en verven van originele batiks, allerlei soorten vliegers zelf in elkaar knutselen, een dansworkshop waarin de bekende Potjoh Potjoh met zijn vele variaties wordt beoefend en zo vele leuke doe-dingen meer.

Gedurende Exotisch Azië is er een tentoonstelling aangaande de Keris of Kris (dolk). Dit wapen heeft in de Aziatische wereld een speciale betekenis en de magische krachten die hieraan toegeschreven worden zijn ongekend. Over de betekenis en geschiedenis van de vele aanwezige Kerissen is een speciale tentoonstelling gecreëerd. Gedurende de twee exotische dagen zijn ook diverse stands met zeer diverse Aziatische producten als sarongs, batik, houtsnijwerk en vele soorten balms aanwezig.

Exotisch Azië, geschikt voor het hele gezin, vindt plaats op het prachtige Landgoed Nienoord op zaterdag 28 en zondag 29 mei. Beide dagen is Grand Café Borg Nienoord met haar fraaie zonneterras uiteraard ook te bezoeken. Aanvang van Exotisch Azië is op zaterdag 28 mei 12.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Zondag 29 mei aanvang 11.00 uur en duurt tot18.00 uur. Entree bedraagt € 6,00, kinderen tot 12 jaar gratis.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *