Veel te beleven tijdens de open dag op de Blakervelderhoeve in Roden Veel te beleven tijdens de open dag op de Blakervelderhoeve in Roden

Veel te beleven tijdens de open dag op de Blakervelderhoeve in Roden

Cultureel 5 september 2015 - 16:12 uur Richard 0

RODEN – Zaterdag 5 september werd de open dag gehouden op Blakervelderhoeve aan de Norgerweg in Roden. Van 10.00 uur tot 17.00 uur was iedereen welkom op de hoeve. De open dag viel samen met de landelijke Dag van de Lakenvelder.

De Lakenvelders die normaal gesproken in natuurgebieden lopen kwamen voor deze gelegenheid speciaal naar Roden. De open dag was ook zeer vermakelijk voor de kinderen. Zo konden de kinderen een koe leren melken, een ritje maken op een echte pony en een cupcake versieren.

blakervelder-content

De open dag werd opgeluisterd met een boerenmarkt. Leuke kraampjes verkochten een groot aanbod van streekproducten en handwerken. Wie wat meer wilde weten over het tractor-rijbewijs kon terecht bij rijinstructeur Melle Battjes. Hij was speciaal voor deze dag op komen dagen met zijn stoere combinatie.

blakervelder-battjes

Ook aan de inwendige mens werd gedacht, een echte blakervelderburger van vlees van eigen erf werd verkocht evenals heerlijke boerenijs van verse koeienmelk.

blakervelder-eind

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *