Scholenproject OBS de Beelen samen met Flexx Music Woldhoorn Scholenproject OBS de Beelen samen met Flexx Music Woldhoorn

Scholenproject OBS de Beelen samen met Flexx Music Woldhoorn

Cultureel 12 april 2016 - 15:22 uur Redactie 0

LEEK – De afgelopen 7 weken heeft Durk Krol (koperdocent kunstbedrijven Westerkwartier) muziekles gegeven in groep 5 van OBS de Beelen in Tolbert. Voor alle kinderen was een muziekinstrument (trompet, cornet, bugel, alt hoorn of bariton) beschikbaar (deels door Flexx Music Woldhoorn). Onder schooltijd hebben de leerlingen hier les op gekregen en dit instrument mochten ze ook mee naar huis om te oefenen. Zo hebben deze leerlingen kennis kunnen maken met muziek en in het speciaal spelen op een koperblaasinstrument.

Concert

Heel belangrijk want het is meer dan een cliché, de jeugd heeft de toekomst! Daarnaast is het ook erg leuk om samen muziek te maken en bovendien, muziek maakt slim!
Flexx Music wilde de leerlingen niet alleen laten oefenen maar ook laten beleven hoe het is om samen een echt concert te geven. Vandaar een enthousiast optreden van OBS de Beelen groep 5 tijdens ”Flexx Music in Concert” op zaterdag, 23 april in de Postwagen te Tolbert. Aanvang: 20.00 uur.

Entree €6.00. Het voorjaarsconcert is gratis voor donateurs.

Flexx music Woldhoorn

Aan de naam is het al te zien, Woldhoorn is een nieuwe richting in geslagen en heeft letterlijk en figuurlijk een nieuw jasje aangetrokken. De passie van de muzikanten voor muziek maken staat voorop, maar de groep muzikanten is door omstandigheden klein geworden. Door een andere weg in te slaan zullen ze heerlijk muziek blijven maken en willen ze meer aansluiten bij de wensen van deze tijd.
Vandaar dat ze over alles in en om de vereniging hebben nagedacht, brainstormsessies hebben gehouden en naar meningen van buitenaf hebben gevraagd. Er is heel veel veranderd, maar de passie om met plezier mooie muziek te maken is hetzelfde als in 1948 toen Woldhoorn is opgericht.
De veranderingen zijn vooral muzikaal en organisatorisch. Naast het maken van fanfare muziek zullen ze ook elke keer een leuk project uit kiezen. Voor het eerste concert in nieuwe formatie ”Flexx Music in Concert” hebben ze naast fanfare ook voor bigband gekozen. Een hele leuke uitdaging voor de muzikanten en een spetterend begin van hopelijk een mooie reeks Flexx Music projecten.
Een volgend project zou bijvoorbeeld het vormen van een symfonisch blaasorkest kunnen zijn, of verschillende zangers en zangeressen uitnodigen of een drumgroep. Alles om samen leuke muziek te maken, onze passie te beoefenen en u een fantastisch concert te bezorgen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *