Rodenaar Niek de Jong zet zich in voor Muziekids Rodenaar Niek de Jong zet zich in voor Muziekids

Rodenaar Niek de Jong zet zich in voor Muziekids

Cultureel 22 december 2016 - 10:29 uur Redactie 0

GRONINGEN – Op donderdag 26 januari wordt Poppodium Vera, Groningen omgetoverd tot een muzikale tempel voor Noorderjam. Met dit initiatief willen 4 studenten van de Hanzehogeschool Groningen zoveel mogelijk geld op halen voor stichting Muziekids.

De organisatie bestaat uit Brenda Wenniger, Karin Bos, Schanice Sapulette en rodenaar Niek de Jong.

In samenwerking met bestaande jamsessies die elk andere muziekstijlen spelen, wil Noorderjam deze jamsessies bij elkaar laten komen met dit unieke event. “Zo zetten we samen muzikaal Groningen op de kaart!”

Groningen staat bekend als de muziekstad van Nederland. Met evenementen zoals Noorderzon, Eurosonic, Noorderslag en Swingin Groningen beleven de inwoners van Groningen elk jaar fantastische muzikale evenementen. In 2017 voegen wij hier Noorderjam aan toe.
In de tweede week van januari staat Groningen weer vol in het teken van Eurosonic/Noorderslag en komen er weer duizenden bezoekers deze mooie stad bewonderen. De aandacht gaat volledig uit naar nieuwe talentvolle muzikanten die met hun eigen band een show geven voor internationaal publiek. De organisatie wil via Noorderjam ook andere talentvolle muzikanten de kans geven om in deze maand hun talent te delen.

Groningen telt meer dan 10 jamsessies die volgens ons te weinig bezocht worden! Noorderjam wil deze jamsessies en talentvolle muzikanten een kans geven om samen een onvergetelijke avond te verzorgen. Noorderjam zoekt samen met de aangesloten muzikanten en jamsessies steeds naar combinaties die leiden tot unieke optredens waarbij het publiek getuige kan zijn van een nog nooit eerder vertoond evenement in Groningen.

De opbrengsten van het evenement zullen gedoneerd worden aan stichting Muziekids. Deze stichting wil de mogelijkheid creëren om kinderen tijdens het verblijf in een ziekenhuis kennis te laten maken met het zelf maken en spelen van muziek. Het streven van de stichting is om ziekenhuizen in Nederland te voorzien van een speciaal ingerichte muziekruimtes. De kinderen krijgen zeven dagen per week begeleiding van muziekdocenten. Op deze manier hopen zij hiermee dat de dagelijkse pijn, het verdriet en gemis van thuis wordt verzacht.

Door onze sponsoren, Prima horeca personeel, De Muziekfabriek, Poppodium Vera, 2Join en Rikkers gitaarbouw kan de organisatie mededelen dat de volledige opbrengst van de entree prijzen rechtstreeks gedoneerd worden naar stichting Muziekids. Dus kom naar Noorderjam en doneer voor dit fantastische goede doel!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *