Raad het gewicht van de lakenvelderkoe op de Streekproductenmarkt Nienoord Raad het gewicht van de lakenvelderkoe op de Streekproductenmarkt Nienoord

Raad het gewicht van de lakenvelderkoe op de Streekproductenmarkt Nienoord

Cultureel 31 oktober 2015 - 09:07 uur Richard 0

LEEK – Aanstaande zaterdag 7 november wordt de Streekproductenmarkt Nienoord gehouden op het erf van Boerderij Oosterheerdt in Leek. Tussen 10.00 en 16.00 uur is de markt gratis te bezoeken.

November Slachtmaand

Van oudsher was november de maand waarin de dieren geslacht werden om zo een wintervoorraad aan te leggen. Na de zomerperiode waren de dieren vetgemest en klaar voor de slacht. De huizen werden warm gestookt, zodat het vlees droogde en zo geconserveerd kon worden.

Reden genoeg om op de markt van November extra aandacht te geven aan vlees en vleeswaren.

Vlees op de markt van Nienoord

Onze vaste standhouders Slager Nanning van Wijk en Het Lekkere Winkeltje nemen heerlijke worsten en allerlei vleessoorten mee en hebben ook deze keer een mooie aanbieding speciaal voor de bezoekers van de markt.
De Blakervelderhoeve neemt, naast het vlees van de eigen koeien, ook lamsvlees mee.

Raad het gewicht van de koe

Bovendien zullen op de markt een lakenvelder koe en enkele schapen van de Blakervelderhoeve te zien zijn. Natuurlijk mogen ze geaaid worden. Bovendien kan gedurende de hele dag het gewicht van de koe geraden worden. Om 15.00 uur wordt de koe gewogen in een speciale weeg-box. Degene die het gewicht juist geraden heeft, krijgt een leuk prijsje.

Streekproductenmarkt Nienoord

Alle producten die op de streekproductenmarkt verkocht worden, zijn in een straal van 40 kilometer rondom Leek geteeld, gekweekt of bereid. Door jam, honing, eieren, brood, kruiden, worst, groenten, aardappelen, fruit of appelsap uit de omgeving te kopen, worden niet alleen lokale ondernemers gesteund maar eet u duurzame producten die geen lange reis afgelegd hebben.

Door de Pannekoekenburcht uit Leek wordt lekkere warme koffie en soep verkocht.
Een overzicht van de standhouders is te vinden op de website van de markt: www.streekproductenmarktnienoord.nl.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *