Opening galerie huis ter heide met veel nieuwe werken Opening galerie huis ter heide met veel nieuwe werken

Opening galerie huis ter heide met veel nieuwe werken

Cultureel 3 mei 2016 - 12:59 uur Redactie 0

Huis ter Heide- Afgelopen zondag 1 mei, is de nieuwe expositie voor de maanden mei en juni van Galerie Huis ter Heide geopend. De diversiteit en de kwaliteit van de kunstwerken was voor de bezoekers aanleiding voor veel complimenten. Met een kort welkom aan de gasten en de bezoekers werd de expositie geopend waarna ie-dereen in de gelegenheid was om in alle rust de nieuwe expositie te bekijken.

De tentoonstelling loopt van zondag 1 mei tot en met zondag 26 juni. Het werk van de leden omvat fotografie, schilderijen, sieraden, glaskunst, beelden en keramiek.

In het weekend van zaterdag 21 en zondag 22 mei wordt door Wiepke Folkerts een aantal malen een lezing gehouden over foto’s met TIJD als derde dimensie. Hij gaat daarbij in op het maken van foto’s met lange belichtingstijden en wat hij daarmee probeert te bereiken. Zijn volledige collectie fotokunstwerken, met veel nieuw werk, zal dan ook te zien zijn.

De gasten in de maanden mei en juni zijn:

Jolien Wesselink

De beelden van Jolien ontstaan uit een zoektocht naar schoonheid, harmonie en expressie van een emotionele belevingswereld. Inspiratiebronnen kunnen zowel visuele als ook emotionele beelden zijn die ontstaan in haar innerlijke wereld maar ook als impressies uit de buitenwereld.

De bronzen sculpturen zijn veelal gegoten naar een oorspronkelijk in klei gevormd model. Hoewel de bronzen beelden gemaakt zijn van een loodzwaar materiaal, vertellen ze met hun dansante muzi-kale lijn iets over lichtheid en het verdwijnen van de zwaartekracht.

Met haar werk hoopt ze de toeschouwer een moment van reflectie, rust en poëtische schoonheid in een hectische en chaotische wereld te bieden.
www.jolienwesselink.kunstinzicht.nl.

Jessica Lelieveld

Jessica maakt zowel ruimtelijk werk als wandobjecten. Ze maakt daarbij gebruik van klei, metaal, glas, papier, hout en vilt. De keuze van het materiaal heeft alles te maken met wat ze wil vertellen.

Ze maakt in haar werk veel gebruik van vormherhaling en ritme. Ook kleur speelt een rol in haar werk. De ene keer is die rol heel nadrukkelijk en de andere keer bescheiden.

Het thema TIJD speelt een grote rol in bijna al haar werk. Ze is zich zeer bewust van het voort-schrijden van de tijd, het passeren van de seizoenen, het ouder worden en de rollen en relaties die ze heeft in het leven.
www.jessicalelieveld.nl

Marijke Wessel

Begrippen als verstrengeling, groei, kracht, diversiteit, maar ook teer, kwetsbaar en vergankelijk, zijn voor Marijke Wessel al jaren uitgangspunt bij het maken van haar werk.

In de prachtige natuur van Drenthe vond en vindt Marijke de vormen en structuren die haar helpen om deze thema’s te verbeelden. Haar materiaalkeuze is zeer divers en kan gerust wat eigenzinnig worden genoemd. Hierdoor zijn de werken van Marijke anders dan we gewend zijn.

Materialen als krijt, verf, potlood, inkt, zand en draad wisselen elkaar af. De zo ontstane structuren vormen een nieuwe werkelijkheid. Door met draden te werken die afstand houden tot de drager krijgen de wisselende schaduwpartijen een prominente rol.
www.marijkewessel.nl

Rita Siemons

Het maken van sieraden uit edelmetalen heeft Rita altijd gefascineerd. Ze werkt met zilver en goud.Daarnaast gebruik ze ook perspex en leer in combinatie met zilver en maakt ze zilveren brei-objecten die het zilveren sieraad een extra dimensie geven.

Het ontwerp is erg belangrijk, dat is voor haar de kracht dat een sieraad uitstraalt. Het sieraad moet een originaliteit uit stralen en tevens het draagbaar zijn.

Rita is geboren in Assen waar ze ook cursussen edelsmeden aan het ICO in Assen volgt om zich verder te ontwikkelen.
www.ritasiemons.nl

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *