Nieuwe opzet voorrondes Flinke Pink Festival Leek Nieuwe opzet voorrondes Flinke Pink Festival Leek

Nieuwe opzet voorrondes Flinke Pink Festival Leek

Cultureel 5 februari 2016 - 10:28 uur Richard 0

LEEK – Het lijkt nog ver weg maar over 3 maanden is het alweer Pinksteren en dus weer tijd voor Flinke Pink, het heerlijke 4-daags outdoorfestival bij het unieke Podium Nienoord in Leek. Ook dit jaar wordt het programma, voor zowel deejay’s als bands weer deels samengesteld middels voorrondes.

Deejay voorrondes

Voor de deejay’s wordt dit jaar weer samengewerkt met Online DJ contest, een gratis platform voor aanstormend DJ talent. Deelnemers dienen een live mix te maken, op te nemen met een videocamera en vervolgens deze te plaatsen op YouTube.

Daarna kunnen ze zich inschrijven op www.onlinedjcontest.nl met de link naar deze video. Na afronding van deze inschrijving kan het publiek stemmen.

Daarna gaat het iets anders dan voorgaande jaren, toen werd er zowel door het publiek als een vakjury een winnaar gekozen.

pinksteren2

Dit jaar gaan de 8 deejay’s met de meeste stemmen door naar een finale die begin april wordt gehouden. Tijdens deze finale worden zowel voor de “Black” als “White” edition door een vakjury 2 deejay’s gekozen die vervolgens op 14 of 15 mei op Podium Nienoord mogen draaien tijdens Flinke Pink.

Live voorrondes

Voor livebands wordt dit jaar voor een andere opzet gekozen. Flinke Pink organisator Sikko Cazemier is hiervoor een samenwerking aangegaan met POP Groningen. “Dit houdt in dat we geen eigen voorrondes meer gaan organiseren maar het programma van Flinke Pink “Live” op maandag 16 mei grotendeels gaan samenstellen met (halve) finalisten van de POP Groningen Talent Award, een talentenjacht voor jonge bands die op 8 verschillende locaties in de provincie wordt gehouden” aldus Cazemier. “Hieraan doen totaal 40 bands mee waardoor we uit veel meer jong talent een keus kunnen maken en het niveau van de maandagmiddag omhoog gaan brengen”. Eén van deze voorrondes vindt komende zaterdag (6 februari) al plaats in Leek! Aanmelding hiervoor is overigens niet meer mogelijk.

Meer informatie over het Flinke Pink Festival is te vinden op www.flinkepink.nl of www.facebook.com/flinkepink.

Foto’s: De belangstelling voor het 4 daagse Flinke Pink Festival bij Podium Nienoord in Leek groeit nog steeds!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *