Make a Wish scholierenrun 2015 op 8 oktober in Boerakker Make a Wish scholierenrun 2015 op 8 oktober in Boerakker

Make a Wish scholierenrun 2015 op 8 oktober in Boerakker

Cultureel 7 oktober 2015 - 14:34 uur Richard 0

BOERAKKER – Op donderdag 8 oktober 2015 wordt in Boerakker voor de tweede keer de Make a Wish scholierenrun georganiseerd. Deze scholierenrun is voorafgaand aan de survivalrun Boerakker op zaterdag 10 oktober 2015.

Alle kinderen van de groepen 5 t/m 8 (circa 500 kinderen) van het basisonderwijs in de gemeente Marum gaan deze dag een parcours van 5 kilometer met 20 hindernissen afleggen.

Start scholierenrun

De dag wordt om 8.30 uur geopend door wethouder Hans de Graaf van de gemeente Marum. De start vindt plaats op de sportvelden in Boerakker (achterzijde Sportzaal Oomkegast).Na het startsignaal zullen de kinderen om de tien minuten starten in groepjes van circa 15 kinderen. Deze dag wordt mogelijk gemaakt door Survival4all Boerakker in samenwerking met de gemeente Marum/ Marum in beweging. Mede door de inzet van de vele vrijwilligers (EHBO, verkeersregelaars, studenten Alfa college, enz.) beloofd het weer een groot evenement te worden. Aan zowel de scholierenrun als de survivalrun is het goede doel Make a Wish verbonden. Door middel van acties en donaties hopen we dat er ook dit jaar een mooi bedrag opgehaald wordt voor het goede doel.

Make a Wish

Aan zowel de scholierenrun als de survivalrun is het goede doel Make a Wish verbonden. Door middel van acties en donaties hopen we dat er ook dit jaar een mooi bedrag opgehaald wordt voor het goede doel. Make-A-Wish Nederland vervult sinds 1989 de liefste wensen van kinderen en jongeren van 3 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Dat doet Make-A-Wish Nederland niet voor niets. In al die jaren is gebleken dat voor het wenskind en zijn/haar familie een wensvervulling onvergetelijk is. Het laat het kind weer gewoon kind zijn in plaats van patiënt en maakt het hele gezin sterker voor hun toekomst. De afgelopen jaren heeft Make-A-Wish Nederland al vele duizenden wensen vervuld en daarmee de eigen kracht van deze kinderen en jongeren aangewakkerd. Niet de ziekte, maar het kind en/of de jongere zelf staat centraal en dat maakt de wens tot een unieke beleving.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *