Kinderen uit AZC Drachten ook te gast in K38 Kinderen uit AZC Drachten ook te gast in K38

Kinderen uit AZC Drachten ook te gast in K38

Cultureel 18 december 2015 - 11:00 uur Richard 0

RODEN – Verkuno sluit 2015 af met een bijzondere salon getiteld “KIJK een gast in huis” met gast-kunstenaars die hier een veilig heenkomen vonden, uit hun vaderland verdreven, vanwege hun geloof, geaardheid, of overtuiging , het verleden in zich meedragend die soms tot uiting komt in kunstwerken, door motieven en voorwerpen.

Speciaal aandacht wordt er gevraagd voor de selfie-installatie “ME MYSELF AND I” gemaakt door kinderen van het Asielzoekers-centrum in Drachten onder leiding van stichting de Vrolijkheid Deze stichting brengt kinderen in 24 Nederlandse A.Z.C.’s afleiding en plezier door middel van kunst om ze te helpen bij het verwerken van nare ervaringen . Dans, theater, muziek en beeldende kunst zijn middelen om gebeurtenissen die de kinderen hebben meegemaakt , vorm te geven en om zelfvertrouwen en talenten te ontwikkelen en vooral om even kind te kunnen zijn.

Met veel plezier is er gewerkt door meisjes die wekelijks naar de meidenclub komen. Het was lachen, giechelen, tekenen, vegen, plakken en knippen, proberen en nog eens proberen… De opdracht was ! “Maak een selfie, fotografeer jezelf van verschillende kanten en met emoties ,kijk lief en boos en gek…. Maak de foto’s zwart wit en pas het contrast aan. Je hebt nu een aantal zelfportretten in zwart/wit. Die printen we uit. Teken op de afdruk met zwart, grijs, wit contékrijt lijnen en vlakken. Je kunt het krijt ook uitvegen. Je kunt er ook een collage van maken door er stukjes papier op te plakken. “

Op de tentoonstelling ’Kijk, een gast in huis’ in Kunstencentrum K38 is het resultaat te zien naast het werk van gast-kunstenaars uit verre landen en het werk van enkele Verkunoleden.

Kunstencentrum K38, Kanaalstraat 38 te Roden
Expositie ‘Kijk, een gast in huis’, organisatie Verkuno
12 december 2015 t/m 3 januari 2016
Open: woensdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur

ALLE FEESTDAGEN GEOPEND
Toegang: € 1,00. Kinderen tot 16 jaar en ‘Vrienden van K38’ gratis.
Zie voor verdere informatie www.kunstencentrumk38.nl.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *