Jury en publiek kiezen tien favorieten: ‘Landschap in mijn Hoofd’ Jury en publiek kiezen tien favorieten: ‘Landschap in mijn Hoofd’

Jury en publiek kiezen tien favorieten: ‘Landschap in mijn Hoofd’

Cultureel 11 januari 2016 - 10:53 uur Richard 0

Landschap in mijn Hoofd was een groot succes. De tentoonstelling trok in 18 dagen tijd meer dan 2.000 bezoekers naar CBK Emmen. Het publiek heeft flink gestemd op zijn favoriete kunstwerk en ook de jury wees een aantal favorieten aan. Afgelopen zondag werden tijdens de afsluiting van de tentoonstelling de prijswinnaars bekendgemaakt.

Negen werken werden door de jury geselecteerd. De professionele en amateurkunstenaars van deze werken zijn uitgenodigd om de komende maanden een aantal masterclasses te volgen om hun vaardigheden verder te verbeteren. Geselecteerd zijn Hugo Galama uit Ansen, Harma Heun uit Assen, Eke Krabben uit Emmen, Erna Kroezen uit Gieterveen, Aukje Oosterkamp uit Emmen, Wim Peters uit Midlaren, Monique Temmen uit Oosterhesselen, Liane Tjan uit Emmen en Zjkln uit Kerkenveld.

Publieksprijs

Ina Davids uit Nieuw-Amsterdam mocht de Publieksprijs in ontvangst nemen. Van de ruim 1300 stemmen die zijn uitgebracht kreeg haar werk 83 stemmen. Ook deze kunstenaar mag deelnemen aan het masterclasstraject.

93-jarige Roos Nachtegaal

Tot de favoriete werken van de jury behoorde zeker ook het werk van de 93-jarige Roos Nachtegaal uit Bruntinge. Als enige werd zij van tevoren gepolst of zij, gezien haar leeftijd, nog een masterclasstraject kan en wil volgen. Zij liet weten zeer vereerd te zijn, maar haar plaats af te staan aan een jonge kunstenaar.

De jury bestond uit de boegbeelden van het project Landschap in mijn Hoofd; Gabrielle Kroese, Gerard van de Weerd en Loes Heebink, Harry Cock, Siemen Dijkstra en Sjef Meijman. Deze kunstenaars hebben een professionele beroepspraktijk van hoog niveau en zullen de uitgekozen kunstenaars de komende maanden begeleiden, trainen en coachen.

Het beeldend kunstconcours met de tentoonstelling Landschap in mijn Hoofd wordt georganiseerd door K&C samen met Stichting Beeldruimte in Overijssel. Organisator Peter Hiemstra van K&C kijkt enthousiast terug op de expositie in Emmen. “Het is in Drenthe de derde keer dat via een open inschrijving een tentoonstelling wordt samengesteld. Professionele kunstenaars, liefhebbers en studenten hebben zeer divers werk ingebracht waar veel belangstelling voor was. De exposanten kregen een Verdiepingsdag aangeboden, waardoor zij hun kennis en vaardigheden konden vergroten door workshops, werkbespreking en lezingen te volgen. Zeventig kunstenaars hebben aan deze dag deelgenomen. Door de goede samenwerking met Overijssel werden grenzen verlegd. De masterclass-deelnemers staat een mooie periode te wachten, waarin ze veel kunnen leren. De resultaten van de masterclasses zijn in juni/juli 2016 in K38 in Roden te zien”.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *