Indrukwekkend Quilt en Vilt in K38 Roden Indrukwekkend Quilt en Vilt in K38 Roden

Indrukwekkend Quilt en Vilt in K38 Roden

Cultureel 15 januari 2016 - 12:14 uur Richard 0

RODEN – Onder zeer grote belangstelling werd vrijdag 8 januari de tentoonstelling ‘Kontakt’ geopend in Kunstencentrum K38. Terecht trekt deze Quilt- en Vilttentoonstelling inmiddels al veel bezoekers.

Na een welkomswoord van Jolande van Luyk van de Viltkontaktgroep Noord Nederland en Ina Visser van de Quiltgroep van de Stichting Oost-West Kontakten, kreeg de nieuwe burgemeester van de gemeente Noordenveld, Klaas Smid, het woord. Hij bleek onder de indruk van alle vrijwillige activiteit, die hij in de gemeente heeft kunnen constateren. Hij feliciteerde de inwoners van de gemeente met zo’n actief en levendig verenigingsleven. Na zijn openingswoord showden enkele mannequins prachtig gevilte jasjes en gequilte tassen en daarna verschenen zij nog een keer in schitterende gevilte avondjaponnen en zelfs een trouwjurk van Charity van der Meer. De hele modeshow werd begeleid door pianomuziek van Jan Smit.

Met deze tentoonstelling vieren zowel de Viltkontaktgroep Noord Nederland als Oost-West Kontakten hun 25jarig jubileum.

De tentoonstelling is nog te bezoeken tot en met 31 januari in Kunstencentrum K38 en in Galerie Barth van woensdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Ook is er quilt- en viltwerk te bewonderen bij verschillende winkeliers in Roden zoals bij Daan Nijman (boekhandel), Van der Heyden (bloemenatelier), Hoofdzaken (kapsalon), Van Haren (schoenen), Alex (brillen) en Mitra.

Tijdens de openingstijden zijn, in K38, textielkunstenaars aanwezig. Zij demonstreren verschillende vilt- en quilttechnieken en kunnen toelichting geven op de geëxposeerde kunstobjecten.

Kunstencentrum K38, Kanaalstraat 38 te Roden
Expositie : ‘KONTAKT’ Textielkunst in K38 Roden; twee jubilerende verenigingen: 25 jaar Viltkontaktgroep Noord Nederland én Oost-West Kontakt Roden
Organisatie: Viltkontaktgroep Noord Nederland én Oost-West Kontakt Roden
9 t/m 31 januari 2016
Open: woensdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur
Toegang: € 1,00. Kinderen tot 16 jaar en ‘Vrienden van K38’ gratis.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *