Februari culturele actiemaand voor senioren Februari culturele actiemaand voor senioren

Februari culturele actiemaand voor senioren

Cultureel 15 januari 2016 - 07:38 uur Richard 0

Volgende maand start in zowel Drenthe als Groningen het seniorenproject Gekleurd Grijs. Het project stimuleert de actieve cultuurparticipatie van senioren.

Culturele aanbieders in beide provincies hebben de afgelopen maanden nieuwe activiteiten en projecten ontwikkeld die speciaal op de wensen en mogelijkheden van ouderen zijn afgestemd. Zo kan de doelgroep op een laagdrempelige manier deelnemen aan een breed palet aan kunstactiviteiten.

De provincie Drenthe biedt in februari 69 verschillende activiteiten en de provincie Groningen 48. De activiteiten vinden plaats in musea, bibliotheken, theaters en dansscholen, maar ook in ateliers van kunstenaars, buiten of in repetitieruimten van bijvoorbeeld zangkoren.

cultuur-drenthe-grijs2

De activiteiten variëren van een workshop koe schilderen tot een literaire verhalenbingo en van voorstellingen tot een workshop brandschilderen op hout. Senioren kunnen alleen of samen met hun familieleden aan de activiteiten deelnemen.

Op 25 februari vindt het allereerste Drents senioren festival plaats ter afsluiting van de Gekleurd Grijs actiemaand. Het Gekleurd Grijs Festival heeft als decor woonwijkcentrum Holdert in Emmen en biedt een gevarieerd programma met optredens en workshops.

Senioren worden steeds actiever. In 2015 waren meer dan drie miljoen mensen 65 jaar of ouder. Ouderen hebben tijd en behoefte om op tal van manieren deel te nemen aan kunst en cultuur. Actieve kunstbeoefening biedt een kleurrijke vorm van vrijetijdsbesteding en verbindt mensen met elkaar.

Gekleurd Grijs wordt gefinancierd door de provincie Drenthe, de provincie Groningen, de gemeente Groningen, Fonds Sluyterman van Loo, Fonds voor Cultuurparticipatie, Stichting Doen, Stichting RCOAK, VSBfonds en gemeente Emmen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *