De perfecte verhouding van de Gulden Snede in K38 De perfecte verhouding van de Gulden Snede in K38

De perfecte verhouding van de Gulden Snede in K38

Cultureel 3 mei 2016 - 13:32 uur Redactie 0

RODEN – Afgelopen vrijdag is onder grote belangstelling de expositie ”de Gulden Snede” geopend. De muzikale bijdrage was van Floor le Coultre die o.a. muziek van Bach op haar viool ten gehore bracht.

Beeldend kunstenaar Carla Feijen gaf duidelijke uitleg over de Gulden Snede waar ze ook haar toehoorders bij betrok. Er is in deze zeer gevarieerde expositie, georganiseerd door de sectie Beeldende Kunst van de Culturele Kring Roden, werk te zien van: Carla Feijen: gevouwen ruimte, van 2-d patroon naar 3-d structuur. Mar de Hoog fotografie: de emotionele beleving van het ongrijpbare van licht en kleur. Kitty Korver: vilschalen als wandobjecten, innovatieve viltkunst. Annie Meijer: sieraden geïnspireerd door bepaalde thema’s en geometrische vormen. Noni Plomp: schilderijen van landschappen en stillevens in een vereenvoudiging van de werkelijkheid. Magna Postma: schilderijen met als thema stilte en licht. Har Siekman: Papiersneden, schilderijen en grafiek. Els Wiering: sculpturen van reeksen opgebouwd uit gelijkvormige elementen.

De Gulden Snede

De basis van de Gulden Snede is gelegen in een mooie verhouding tussen 2 lijnen.
Het draait bij deze verhouding om het getal Phi . Dit getal = 1,618.
Hoe gebruik je nu deze gulden snede bijv. in een ontwerp van een kast. Stel dat je een kastje wilt maken met een breedte van 80 cm. Vermenigvuldig dit met 1, 618 en je hebt een hoogte van bijna 1. 30 m. Een perfecte verhouding tussen hoogte en breedte.

Wilt u deze ideale verhouding ontdekken in kunstuitingen?
Kom dan naar deze expositie! Te zien van 30 april t/m 22 mei.
www.kunstencentrumk38.nl www.culturelekringroden.nl

Kunstencentrum K38, Kanaalstraat 38 Roden.

woensdag t/m zondag 13.00 – 17.00 uur.
Entree: € 1,–(tot 16 jaar gratis)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *