25 jaar Viltkontaktgroep Noord Nederland én Oost-West Kontakten 25 jaar Viltkontaktgroep Noord Nederland én Oost-West Kontakten

25 jaar Viltkontaktgroep Noord Nederland én Oost-West Kontakten

Cultureel 31 december 2015 - 16:39 uur Richard 0

RODEN – Van 9 t/m 31 januari wordt in Roden een expositie gehouden van twee jubilerende verenigingen: Quiltgroep Oost West Kontakten Roden én de Viltkontaktgroep Noord Nederland.

Het thema voor deze expositie is “kontakt”. Een zeer passend thema omdat onderling kontakt de bron is van hun inspiratie. Dé reden om met hun werk eens naar buiten te treden.

Er zijn onder andere vijftien Tsjechische art-quilts te zien zijn en twintig quilts uit Noordenveld. Vanuit de Viltkontaktgroep doen dertien viltkunstenaars mee aan de expositie met uiteenlopend sculpturaal werk. Het belooft een zeer afwisselende en inspirerende textielexpositie te zijn. Een feest van kleur, ritmes, vormen, patronen en stoffen.

De opening van de expositie vindt plaats op vrijdag 8 januari om 16.00 uur. Tijdens de opening is een modeshow te zien, met onder andere kunstzinnige viltkostuums van viltkunstenaar Charity van der Meer en quilttassen.

Tijdens de openingstijden zijn, in K38, textielkunstenaars aanwezig. Zij demonstreren verschillende vilt- en quilttechnieken en kunnen toelichting geven op de geëxposeerde kunstobjecten.

Tijdens de expositie is ook een textielkunstroute door Roden. De flyer van deze textielroute is verkrijgbaar in K38. Deze route is lopend af te leggen.

Zie ook www.kunstencentrumk38.nl en www.viltkontaktgroep.nl.

Openingstijden: 9 t/m 31 januari. Woensdag t/m zondag van 13.00 – 17.00
Kunstencentrum K38, Kanaalstraat 38 te Roden

Expositie : ‘KONTAKT’ Textielkunst in K38 Roden; twee jubilerende verenigingen: 25 jaar Viltkontaktgroep Noord Nederland én Oost-West Kontakt Roden

Organisatie: Viltkontaktgroep Noord Nederland én Oost-West Kontakt Roden
9 t/m 31 januari 2016

Open: woensdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Toegang: € 1,00. Kinderen tot 16 jaar en ‘Vrienden van K38’ gratis.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *