Wilt u zelf zonne-energie opwekken? Wilt u zelf zonne-energie opwekken?

Wilt u zelf zonne-energie opwekken?

Algemeen 10 mei 2016 - 18:16 uur Redactie 0

NORG – Op dinsdag 24 mei 2016 vindt er om 19.30 uur een Zonnetour-avond plaats in De Brinkhof in Norg. De gemeente wil het de particuliere woningbezitters eenvoudiger maken om energie te besparen of om energie duurzaam op te wekken.

Daarom is er ook dit jaar weer een Zonnetour in Noordenveld. Dit keer wordt de Zonnetour-avond door de gemeente in samenwerking met het Drents Energieloket en de Belangenvereniging Norg georganiseerd. De Zonnetour-avond bestaat uit een informatieavond en een bedrijvenmarkt.

Informatieavond en bedrijvenmarkt

Tijdens de avond is er aandacht voor de zonnekaart van de gemeente, de zonnelening en andere financieringsmogelijkheden en krijgt u tips hoe aan de slag te gaan met de aanschaf van zonnepanelen of zonneboiler.
Op de bedrijvenmarkt kunnen bedrijven u adviseren over de aanschaf van zonnepanelen en zonneboilers. Ook kunt u rechtstreeks vragen voorleggen aan het Drents Energieloket, ervaringsdeskundigen, Buurkracht, de Energiecoöperatie Noordseveld en de gemeente.

Drents Energieloket

Het Drents Energieloket is een samenwerkingsverband van 17 partners waaronder alle Drentse gemeenten. Op www.drentsenergieloket.nl kunt u terecht met vragen over het energiezuiniger maken van uw woning: Welke stappen kunt u nemen? Wat is er allemaal mogelijk? Zijn er subsidies voor?
Heeft u vragen, dan is het loket telefonisch en via e-mail te bereiken. Het Drents Energieloket voorziet u van onafhankelijke adviezen en is niet gelieerd aan bedrijven. Tijdens de bijeenkomst op 24 mei is de energieadviseur van het Drents Energieloket aanwezig om vragen te beantwoorden.

De Zonnelening

De gemeente en de provincie Drenthe trekken in 2016 opnieuw geld uit voor de zonnelening aan inwoners, zodat u zonnepanelen of een zonneboiler kunt kopen. Ook voor 2016 is er weer budget beschikbaar voor de zonnelening. U kunt tegen een lage rente maximaal €7.500 lenen. De regeling en voorwaarden worden tijdens de avond verder toegelicht.

Meer informatie

Iedereen is welkom op deze bijeenkomst op 24 mei in De Brinkhof in Norg vanaf 19.30 uur. De entree is gratis. Meer informatie over de Zonnetour vindt u op www.zonzoektdrent.nl.

Aanmelden

In verband met de organisatie kunt u zich tot en met 20 mei 2016 aanmelden voor de Zonnetour via het antwoordformulier.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *