Werknemers Engie met goed gevoel terug uit Brussel Werknemers Engie met goed gevoel terug uit Brussel

Werknemers Engie met goed gevoel terug uit Brussel

Algemeen 26 april 2016 - 18:03 uur Redactie 0

RODEN – Tevreden gaan ze op weg terug naar Roden. Medewerkers van Engie waren in Brussel bij het hoofdkantoor van de Europese vestigingen.

“Het is goed gegaan. We zijn te woord gestaan en er is een belofte dat er meer ruimte is voor een goed sociaal plan”, vertelt Marijke Eggengoor van vakbond FNV. Engie heeft 65 mensen ontslagen. Het sociaal plan voor hen vinden de werknemers ontoereikend.

“In Brussel is gezegd dat er een gesprek komt met de directie in Nederland. Ze hebben in Nederland mandaat gekregen om weer te gaan onderhandelen”, aldus Eggengoor. “De sfeer in de bus terug is goed. Alle werknemers zijn te woord gestaan en hebben vragen kunnen stellen. Men is hoopvol weer op weg naar Nederland.”

Volgens Eggengoor is de houding van Engie anders. “Er is respect voor de mensen. Ze zien hoe erg de situatie in Nederland is en dat er echt wat aan gedaan moet worden. Er is echt wel een verschil. Als je moet onderhandelen, moet je het met elkaar doen.” FNV verwacht deze week nog gebeld te worden voor nieuwe gesprekken door de directie van Engie in Nederland.

Bron: RtvDrenthe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *