Voetbalclinic in De Hullen ter promotie van G-Voetbal Voetbalclinic in De Hullen ter promotie van G-Voetbal

Voetbalclinic in De Hullen ter promotie van G-Voetbal

Algemeen 22 februari 2016 - 15:16 uur Redactie 0

RODEN – Op 27 februari wordt er in sportcentrum De Hullen in Roden een voetbal clinic georganiseerd. Daar vind diezelfde dag een sportdag plaats voor mensen met een beperking. De sportdag duurt van 10:00 tot 14:30 uur. Aansluitend is er een basketbal wedstrijd van het Nederlands dames team.

De bedoeling is om via de voetbalclinic het G-voetbal te promoten en ook te laten zien dat sporten erg belangrijk is voor de kinderen.

G-voetballer Thijn uitgelicht

Thijn Buigholt is 11 jaar en voetbalt bij ONR in het G-team. Thijn is begonnen met voetballen toen hij zes jaar was en ging daar spelen in de F’jes, alleen Thijn kan niet rennen.

Thijn speelt nu in het G-team en is daar de jongste van het team. Hij kijkt veel voetbal thuis en hij kijkt vooral naar zijn favoriete club en dat is Ajax Amsterdam. Thuis speelt Thijn ook veel voetbal spelletjes op de Playstation. Een echt voetbalman dus! Zijn positie in het veld is verdediger terwijl hij hiervoor spits was.

Geen problemen, maar oplossingen

In het G-team zitten kinderen met diverse beperkingen. Zo heeft het team een zittende keeper, die niet overal bij kan komen in het doel. Hiervoor is een slimme oplossing gevonden. In het doel wordt een lint gehangen tot het handbereik van de keeper. De goals tellen alleen als er binnen het lint wordt gescoord.

De spelers van het team komen uit Norg, Roden, Leek, Winsum en Tolbert.

Het team traint elke donderdag en speelt éen keer in de maand twee wedstrijden van 20 minuten. Per wedstrijd word er gekeken naar hoeveel spelers ieder team heeft. En als er iemand meer spelers heeft dat de andere dan doen er ook wel eens kinderen met een ander team. Of als er bijvoorbeeld éen speler is die het in zijn eentje kan bepalen dat hij dan even gewisseld word. Als de stand te groot word kan het ook zijn dat het ene team met meer spelers dan het andere team speelt, want er zijn kinderen die wel heftig kunnen reageren op een dik verlies. Het gaat in principe om het plezier, en het is nooit leuk als je dik verliest.

Meer informatie: jannettaroede@ziggo.nl

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *