Veel te doen op stoomdagen 2016 Landgoed Nienoord Veel te doen op stoomdagen 2016 Landgoed Nienoord

Veel te doen op stoomdagen 2016 Landgoed Nienoord

AlgemeenCultureel 25 april 2016 - 10:43 uur Redactie 0

LEEK – Van 5 t/m 8 mei organiseert Landgoed Nienoord de 43e editie van de Internationale Stoom- en Modelbouwdagen. Dit evenement is een groot begrip onder stoom-modelbouwers. Er komen dan ook deelnemers uit de hele wereld naar de Stoomdagen om hun modellen aan het publiek en elkaar te laten zien in Familiepark Nienoord. Het publiek bestaat jaarlijks uit wel ongeveer 12.000 enthousiaste bezoekers.

Dit jaar ligt nog meer dan vorige jaren de nadruk op stoom-modelbouw. Er komen veel nieuwe deelnemers, ook uit het buitenland met modellen die nog nooit eerder in Nederland zijn geweest. Op het station en het treindepot zullen vooral stoomlocomotieven te zien zijn. Ook de expositietent zal er dit jaar anders uitzien. Midden in de tent wordt een grote spoor-I baan opgesteld, waarop ook met kolenstokers gereden kan worden. Rondom de spoor-I tafel staan deelnemers met interessante modellen in aanbouw die nog niet eerder aan publiek getoond zijn. En natuurlijk zijn er informatie-stands van verschillende stoomgroepen/ verenigingen en de verschillende verkoopstands voor onderdelen en materialen.

Model-tractoren en walsen

Enkele keren per dag worden met deze machines een parade in het Familiepark gehouden, waarbij de onder druk staande machines één voor één aan het publiek worden gepresenteerd, om daarna een korte optocht te rijden.

Groot Stoom

En natuurlijk zijn er ook de levensgrote stoomwalsen en andere stoomvoertuigen zoals een unieke Mountainbus op Stoom. Deze grote stoommachines uit binnen- en buitenland zullen ook dagelijks een optocht over het landgoed maken.
Expositie foto’s Andrè Visser. Op zijn website www.treininbeeld.nl zijn veel prachtige foto’s van de wereld van de trein te vinden. Vanaf de Stoomdagen is zijn werk ook te bewonderen in Familiepark Nienoord. Bij Station Nienoord zullen een paar van zijn foto’s geëxposeerd worden.

Fakkeltocht

Op de zaterdagavond vindt traditioneel de fakkeltocht plaats. Het spoor van Station Nienoord wordt sfeervol verlicht en bezoekers zijn van harte welkom om een ritje met de trein te komen maken. Speciaal voor deze gezellige avond komt een ensemble van de Provinciale Brassband Groningen optreden in het Familiepark. Zij zijn vorig jaar Nederlands kampioen geworden en doen deze maand in Frankrijk mee met de Europese kampioenschappen.

Behalve dat er heel veel nieuws te zien is tijdens deze Stoomdagen, kunnen bezoekers natuurlijk de hele dag door een treinritje maken van wel 400 meter (Nienoordspoor) tot 800 meter (Genzelbahn) op de treintjes die vanuit het Familiepark door de bossen van het landgoed rijden. Een heerlijk dagje uit voor de echte liefhebber maar ook zeker voor het hele gezin!

Het evenement is dagelijks van 10.00 – 18.00 uur toegankelijk.

De entreeprijs is € 9,00, exclusief treinritjes.
Voor abonnementhouders is de entree gratis, kortingsacties (m.u.v. vrijkaartjes voor de Stoomdagen) zijn niet geldig.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *