Streekproductenmarkt Nienoord: ‘Lekkers uit de regio’ Streekproductenmarkt Nienoord: ‘Lekkers uit de regio’

Streekproductenmarkt Nienoord: ‘Lekkers uit de regio’

Algemeen 27 november 2015 - 11:47 uur Richard 0

LEEK – Aanstaande zaterdag 5 december is er weer een streekproductenmarkt op het erf van Boerderij Oosterheerdt in Leek. Tussen 10.00 en 16.00 uur worden er allerlei heerlijke etenswaren aangeboden door veel verschillende producenten uit de regio.

Natuurlijk is er lekkers te koop om de feestvreugde tijdens de cadeautjesavond te verhogen. Zo heeft Bakkerij Staghouwer een nieuw en uniek product in haar assortiment: spelt speculaas. Marjan Staghouwer vertelt: “We maken al enige tijd broden van spelt, maar nieuw zijn de heerlijke speculaaskoeken gebakken van oerspelt van Ale Havenga uit Kloosterburen. Ontzettend lekker en krokant.”

En heeft Sint op het laatste moment nog een presentje nodig, misschien voor iemand die alles al heeft? Denk dan eens aan iets lekkers van de slager of geurige kruiden en ingemaakte groenten van Inmaken & Zo. En voor de koukleum: warme sokken van Willekeurige draden. Met de hand gebreid!

Alle producten die op de streekproductenmarkt verkocht worden, zijn in een straal van 40 kilometer rondom Leek geteeld, gekweekt of bereid. Door jam, honing, eieren, brood, kruiden, worst, groenten, aardappelen, fruit of appelsap uit de omgeving te kopen, worden niet alleen lokale ondernemers gesteund maar eet u duurzame producten die geen lange reis afgelegd hebben.

Tijdens de markt verkoopt de Pannenkoekenburcht uit Leek warme koffie en lekkere huisgemaakt soep.

Crossloop Nienoord

Ook op zaterdag 5 december vindt de Crossloop Nienoord plaats. De inschrijving hiervan is in de kantine van Boerderij Oosterheerdt. De start en de finish van de crossloop zijn op het Evenemententerrein.

Zie http://www.loopsportleek.nl voor meer informatie.

Parkeren op 5 december

Bezoekers van de streekproductenmarkt worden vanwege de Crossloop Nienoord verzocht op 5 december te parkeren bij de Rabobank.

Een overzicht van de standhouders is te vinden op de website van de markt: www.streekproductenmarktnienoord.nl.

Streekproductenmarkt Nienoord is te volgen via Facebook en Twitter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *