Roder wijkagent: ‘Inbraken waarschijnlijk gepleegd door lokale inbrekers’ Roder wijkagent: ‘Inbraken waarschijnlijk gepleegd door lokale inbrekers’

Roder wijkagent: ‘Inbraken waarschijnlijk gepleegd door lokale inbrekers’

Algemeen 1 november 2015 - 11:31 uur Richard 0

RODEN – De Roder wijkagent Robert Bouma denkt dat lokale inbrekers de inbraakgolf in het Drentse dorp op hun geweten hebben. Bij zo’n dertig woningen is er de afgelopen drie maanden ingebroken.

Volgens Bouma hebben de dader of daders het vooral gemunt op vrijstaande huizen en hoekwoningen van vakantiegangers, omdat ze daar minder risico lopen om betrapt te worden.

Informatie verzamelen

Behalve het gebied rond de Ceintuurbaan Noord en West is ook ingebroken in de omgeving van de Jachtlaan aan de oostkant van het dorp. De politie is druk bezig met het onderzoek. Ze heeft nog geen verdachten op het oog. Bouma: “We zitten in het stadium van informatie verzamelen.”

Onrust

De reeks inbraken veroorzaakt onrust in Roden, zegt de wijkagent. Dat komt volgens hem omdat veel dorpsbewoners de Burgernetmeldingen, die de politie na een inbraak verstuurt, voorbij zien komen. “Gelukkig zoeken mensen ook contact met mij. Om de daders te vinden, hebben we de informatie van inwoners nodig.”

Dezelfde werkwijze

Het gaat steeds om dezelfde dader of daders, vermoedt de politie, omdat de werkwijze telkens dezelfde is. Bouma: “Ze stoppen een blad tussen de voordeur. Als dat er na een paar dagen nog zit, breken ze in. Hoe wij dat weten? Ze laten het blaadje zitten. Dit is een methode die we niet heel vaak zien.”

Schade groter dan buit

De inbrekers gaan vervolgens meestal via een raam aan de achterkant de huizen binnen. Het is ze te doen om geld en sieraden. “Een enkele keer maken ze best wat buit, maar meestal is het vrij weinig. De schade is dan groter dan de buit”, zegt de wijkagent. Het komt volgens hem regelmatig voor dat woningen compleet overhoop worden gehaald.

Bron: RTV Drenthe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *