Programma Pinkstermarkt belooft veel goeds, de horeca bruist! Programma Pinkstermarkt belooft veel goeds, de horeca bruist!

Programma Pinkstermarkt belooft veel goeds, de horeca bruist!

Algemeen 21 mei 2015 - 20:40 uur Richard 0

LEEK – Behalve de kermis bruist komend weekend natuurlijk ook de horeca in Leek. Diverse ondernemers hebben de Pinksterdagen weer volgepland met spetterende optredens van bekende artiesten.

Het weekend zal vrijdagmiddag om 15.00 uur geopend worden door de B en W van de gemeenten Leek en Noordenveld. Direct daarna gaat het feest los met optredens van Dave & Dries Roelvink in de tent bij het Pinksterfestival Leek. In het café van Max Otter zullen de lokale toppers Leo Klok en Gert van Essen te bewonderen zijn.

90’s All the Way

Vrijdagavond gaat ook Flinke Pink van start. DJ’s Mark Mozes en DaBass gaan een wervelde 90’s show aan elkaar draaien waar mensen kunnen genieten van golden oldies. Paul Elstak, Haddaway en 2 Unlimited zullen ongetwijfeld de revue passeren.

Denderende Zaterdag

Op zaterdag gaan Leo Klok en Gert van Essen wederom het café van Max Otter op zijn kop zetten. Hanky Panky’s Partymachine zal schitteren bij het Pinksterfestival in de tent van Jacob Veenema.

Tevens zal op zaterdag the Black Edition van Flinke Pink losgaan. Het Hardcore-event dat mensen naar Leek trekt uit alle hoeken van het land. Onder meer D-Noize, Toulouse en Convexa zullen live-on-stage hun kunsten vertonen.

De Nacht van Leek

Zondag is de Nacht van Leek. Tal van artiesten zullen bij Max Otter een Nederlandstalig concert geven. Pinksterfestival Leek zal Papa Di Grazzi een podium bieden. Vanaf 15.00 uur gaat ook de White Edition van Flinke Pink beginnen met Eric van Kleef, A-Matic en SeBass.

LIVE!

De maandag wordt afgesloten met Evert Baptist en de Dikdakkers bij Jacob Veenema en natuurlijk Flinke Pink ‘Live’. Verscheidene bands zullen bij Podium Nienoord laten horen wat ze waard zijn. Om vervolgens af te sluiten met een ‘overzicht’ van het Flinke Pink Festival middels een DJ die het weekend bij Podium Nienoord in twee mooie uren zal samenvatten.

‘Het wordt een mooi weekend’, zegt Sikko Cazemier. De medeorganisator van Flinke Pink weet ook te vermelden dat de munten van café Max Otter in te leveren zijn bij Podium Nienoord, en vice versa. ‘Ja, ook met de munten van ons kan je een biertje bestellen bij Max’, weet Sikko. ‘Wij hopen meer ondernemers zo ver te krijgen om samen te werken en elkaars munten te accepteren. Dat zou voor de bezoekers een stuk makkelijker zijn’, besluit de drukke organisator.

Zoals gewoonlijk kan iedere avond afgesloten worden met een heerlijk hapje eten bij Steakhouse-Pizzeria Mazzel. ‘Iedereen is welkom en het eten staat klaar’, verteld Sadri. Een shoarma na een avondje drinken, dat klinkt als een goed idee.

 

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *