Prince “Purple rain” overleden Prince “Purple rain” overleden

Prince “Purple rain” overleden

AlgemeenBuitenland 21 april 2016 - 20:11 uur Redactie 0

MINNESOTA – De Amerikaanse zanger Prince is donderdag overleden op 57-jarige leeftijd. Dat bevestigt een manager van Prince aan persbureau AP.
“Het is met groot verdriet dat ik moet bevestigen dat de legendarische Prince Rogers Nelson donderdagochtend in zijn huis bij Paisley Park is overleden op 57-jarige leeftijd”, aldus zijn manager in een verklaring. Zijn lichaam werd aangetroffen in de studio in zijn huis in Minnesota.

De politie wilde eerst niet de berichtgeving van entertainmentwebsite TMZ over de dood van Prince bevestigen, zij maakten alleen bekend dat er een lichaam bij de woning van de zanger gevonden was. Later bevestigde de manager van Prince zijn dood pas.

Griep

Prince kampte volgens een woordvoerder al een aantal weken met griep. Hij moest op 15 april al wegens een medische noodsituatie naar een ziekenhuis. Zijn vliegtuig maakte daarvoor een tussenlanding in Illinois. Toch trad hij de dag erna nog op bij een concert, waar hij zijn fans verzekerde dat alles in orde was.
Voorafgaand aan zijn laatste optreden had Prince echter twee shows als gevolg van gezondheidsproblemen geannuleerd.

Steun

Bij zijn huis staan steeds meer fans om hun steun te betuigen. Alle Nederlandse popzenders draaiden als steunbetuiging zijn hit Purple Rain donderdagavond.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *