Politie Noord-Nederland vaak te laat bij spoedgevallen Politie Noord-Nederland vaak te laat bij spoedgevallen

Politie Noord-Nederland vaak te laat bij spoedgevallen

Algemeen 6 april 2016 - 13:35 uur Redactie 0

RODEN – De politie in de provincie Groningen is vaak te laat bij een spoedmelding. Het doel om in negentig procent van de spoedmeldingen binnen een kwartier bij de plek des onheils te zijn, haalt de politie nergens. Dit zijn de cijfers op rij en in kaart.
Levensbedreigende situaties
De cijfers die woensdag naar buiten zijn gebracht, laten zien dat de politie in elke Groningse gemeente onderpresteert. De politie moet in negentig procent van de gevallen binnen een kwartier op een Prio 1-melding ter plaatse zijn. Dat zijn meldingen voor levensbedreigende situaties.

Zo vaak op tijd zijn, lukt de politie echter in geen enkele Groningse gemeente. In Groningen zelf wordt een percentage van 85,9 procent gehaald, waarmee het vorig jaar nog net aan de streefnorm van 85 procent voldeed. Nu is de nieuwe norm dat de politie in 90 procent van de gevallen binnen kwartier aanwezig moet zijn. Dat lukt ook in gemeente Groningen niet. In alle andere gemeenten wordt nog (veel) slechter gepresteerd.

Percentage aanrijtijden
De Marne is de onbetwiste hekkensluiter: de politie is nog niet eens bij één op de drie meldingen op tijd. Ook in Vlagtwedde, Winsum en Grootegast is de politie amper de helft van de keren binnen een kwartier aanwezig.

Bron: RtvNoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *