Politie waarschuwt met name oudere mensen in het Westerkwartier voor babbeltruc Politie waarschuwt met name oudere mensen in het Westerkwartier voor babbeltruc

Politie waarschuwt met name oudere mensen in het Westerkwartier voor babbeltruc

Algemeen 4 maart 2016 - 11:54 uur Redactie 0

WESTERKWARTIER – De politie waarschuwt inwoners van het Westerkwartier extra alert te zijn op babbeltrucs. Er zijn verschillende meldingen binnengekomen over diefstal via de ‘babbeltruc-methode’.

Babbeltrucs zijn volgens de politie smoesjes waarmee oplichters diefstal proberen te plegen. De oplichters ogen vaak betrouwbaar en proberen via allerlei smoezen woningen binnen te komen.

Oudere mensen

De afgelopen drie weken ontving de politie ruim tien aangiftes van diefstallen die in het Westerkwartier zijn gepleegd door middel van babbeltrucs. Voornamelijk oudere mensen zijn slachtoffer geworden. Er kwamen in onze provincie meldingen uit Leek, Zuidhorn en Oldehove, maar ook in Winsum.

Verder zijn inwoners van Buitenpost en Rolde slachtoffer geworden van deze trucs. De politie raadt aan zorgvuldig te zijn in het toelaten van vreemden.

Vermoedens

Er wordt door de politie onderzoek gedaan naar deze diefstallen. Ze vermoeden dat er meer mensen slachtoffer zijn geworden van deze praktijken, maar dat nog niet alle slachtoffers zich gemeld hebben.
Door: RTV Noord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *