Pauperparadijs belooft een spektakel te worden Pauperparadijs belooft een spektakel te worden

Pauperparadijs belooft een spektakel te worden

Algemeen 11 april 2016 - 11:23 uur Redactie 0

VEENHUIZEN – Maandag 4 april vond een drukbezochte bijeenkomst plaats in het Verenigingsgebouw in Veenhuizen voor ondernemers en instellingen uit de recreatieve en culturele sector, georganiseerd door de gemeente Noordenveld.

De genodigden kregen eerst uitleg van Roland Maréchal en Yvonne Cornax van van de stichting internetplatform Drenthe en de stichting Marketing Drenthe over de over de mogelijkheden van de website drenthe.nl en de daaraan gekoppelde “Drenthe app”. De deelnemers werden uitgenodigd om beide platformen op internet te gebruiken. Gezamenlijk kan zo een belangrijke meerwaarde worden gecreëerd. Sietze de Jong van de Stichting Kop van Drenthe gaf een presentatie over de voortgang van de digitalisering van de toeristische informatievoorziening in Noordenveld.

Na de pauze was het “hoofdprogramma”, een indrukwekkende presentatie over “Het Pauperparadijs“, het muziektheater spektakel dat deze zomer in Veenhuizen plaats gaat vinden. Producent Wolter Lommerde vertelde over de voorgeschiedenis, de verschillende onderdelen van het verhaal en liet tekeningen zien van de indrukwekkende decors die in het carré van het Gevangenismuseum zullen worden opgebouwd. De decorstukken zullen zowel door het spelersensemble als een enorme kraan telkens worden verplaatst.

De produktie wordt zee nadrukkelijk niet als musical gepresenteerd. Het is muziektheater met vrij stevige rockmuziek, geschreven door De singer-songwriter Lavalu en gespeeld door een vijfkoppige band die ook op het podium te zien zal zijn. Met inspraak van omwonenden is een speelschema uitgewerkt dat de overlast zoveel mogelijk zal beperken, waar bij in de periode vóór de schoolvakanties vooral in het weekend zal worden gespeeld.

Verder ging hij in op de verwachte bezoekersaantallen, de prijzen voor de kaartjes (van €20 tot €55), de financiering en de publiciteitscampagne die later deze maand echt groots begint met een perspresentatie in Amsterdam. De reden waarom dat niet in Veenhuizen gebeuren gaat is de aanwezigheid van de landelijke pers. Die zijn in de hoofdstad wat makkelijker te bereiken.
De aanwezigen werden aangemoedigd om arrangementen te bedenken voor hun specifieke bedrijven en die bij drenthe.nl aan te melden. Het Pauperparadijs zal veel extra toeristen naar onze gemeente lokken met kansen voor alle ondernemers.

Al met al belooft het een indrukwekkend spektakel te worden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *