Ontwikkeling project Oosterveld Norg stapje verder Ontwikkeling project Oosterveld Norg stapje verder

Ontwikkeling project Oosterveld Norg stapje verder

Algemeenregionaal 22 maart 2016 - 16:34 uur Redactie 0

NORG – Op 15 maart 2016 heeft het college van burgemeester en wethouders van Noordenveld een besluit genomen over het in ontwikkeling nemen van het project Oosterveld in Norg. De gemeenteraad wordt voorgesteld om in te stemmen met de wijze van ontwikkeling en de daartoe benodigde overeenkomsten te sluiten met Heijmans. Het voorstel wordt besproken in de raadscommissie van 6 april. Vervolgens wordt in de raadsvergadering van 20 april een besluit genomen.

Belangstellenden

Wethouder Henk Kosters: ”Vorig jaar september is een informatieavond voor potentiele bewoners gehouden in Norg. Tot 1 april 2016 is er nog de mogelijkheid om een enquête in te vullen, waarin belangstellenden hun woonwensen kenbaar kunnen maken. Uit de enquête blijkt nu al dat er voldoende belangstelling is voor nieuwe woningbouw in dit deel van Norg. Het is niet realistisch om het hele gebied in één keer te ontwikkelen. We doen het daarom in fases.”

Planning

De start van het project begint met het realiseren van het begin van de ontsluitingsweg en het bouwrijp maken van een zevental kavels voor eigen (vrijstaande) bouw. Zodra de gemeenteraad een besluit heeft genomen, komen deze kavels in de verkoop. Indien er belangstelling is voor meer grote vrijstaande kavels is dat ook al mogelijk op dit moment. De verwachting is dat eind 2016 de eerste schop in de grond gaat.
Daarnaast kunnen potentiële bewoners zich inschrijven voor een volgende fase. Voor deze fase willen wij samen met potentiële kopers in gesprek om vorm te gaan geven aan hun nieuwe woonomgeving. Hiervoor moet nog wel het bestemmingsplan worden aangepast. De verwachting is dat medio 2017, afhankelijk van aanpassing van het bestemmingsplan, met de realisatie hiervan kan worden begonnen.

Samen ontwikkelen

Heijmans en de gemeente Noordenveld zetten de schouders onder een gezamenlijke ontwikkeling van Oosterveld, waardoor nieuwbouw in Norg mogelijk wordt gemaakt.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *