Speciale Facebookpagina voor vrijwilligerswerk in Noordenveld Speciale Facebookpagina voor vrijwilligerswerk in Noordenveld

Speciale Facebookpagina voor vrijwilligerswerk in Noordenveld

Algemeen 10 februari 2016 - 11:40 uur Redactie 0

NOORDENVELD – Vrijwilligers zijn onmisbaar voor onze samenleving. Zonder de inzet van vrijwilligers zou er in Nederland veel minder tot stand komen. Sportverenigingen kunnen niet zonder de inzet van vrijwilligers. Ook dragen vrijwilligers er toe bij dat er veel activiteiten voor kinderen worden georganiseerd, dat de speeltuin in de wijk open is, dat ouderen bezoek krijgen, dat er muziekfestivals worden georganiseerd en ga zo maar door.

Trijn Riks, Menzo Kingma Boltjes en Hannie Schoenmaker, alle drie verbonden aan het Steunpunt Vrijwilligers Noordenveld, weten als geen ander hoe belangrijk vrijwilligerswerk is voor de maatschappij. Daarom besloten zij een speciale Facebookpagina “Vrijwilligerswerk Noordenveld‘ op te richten waar iedereen geïnformeerd kan worden over de mogelijkheden van vrijwilligerswerk in de gemeente Noordenveld.

Nieuwe doelgroep, nieuw kanaal

‘Met de Facebook pagina, die wij met z’n drieën hebben gemaakt, willen wij de mensen laten zien wat het vrijwilligerswerk inhoud. We hebben nu een doelgroep van 50+ maar we willen graag dat ook jongere mensen onze Facebook pagina bezoeken,’ laat Trijn Riks weten. ‘Indien mensen zonder werk zitten en die vrijwilligerswerk zoeken dan kunnen zij contact opnemen met ons via de Facebook site.’ Daar kunnen wij iedereen helpen aan leuk vrijwilligerswerk.

Waarom zou je vrijwilliger worden?

Je blijft actief betrokken bij de samenleving. Ook wanneer je bijvoorbeeld werkloos bent. Je doet werkervaring op, je houdt je arbeidsritme vast en het vergroot je kansen op de arbeidsmarkt. Werkgevers zullen jouw ervaring als vrijwilliger zeker weten te waarderen. En wie weet is vrijwilligerswerk wel dé opstap naar een betaalde baan!

Je doet iets waardevols voor een ander, maar óók voor jezelf. Door vrijwilligerswerk te doen doe je sociale contacten op met medevrijwilligers, collega’s maar ook met nieuwe organisaties. Natuurlijk is het ook een mogelijkheid voor je om je eigen normen en waarden uit te kunnen dragen en het gevoel te krijgen ergens bij te horen.

Vrijwilligerswerk biedt je kansen om nieuwe leerervaringen op te doen en je bestaande kennis en vaardigheden uit te breiden. Ook biedt het kansen voor persoonlijke groei. In vrijwilligerswerk kun je de keuze maken om totaal iets anders te doen dan je dagelijkse bezigheden.

Heb jij interesse in vrijwilligerswerk? Bezoek dan direct de Facebookpagina Vrijwilligerswerk Noordenveld

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *