Lezing: Leren leven met verliezen Lezing: Leren leven met verliezen

Lezing: Leren leven met verliezen

Algemeen 10 mei 2016 - 18:05 uur Redactie 0

RODEN – Hoe ga je na de dood van een dierbare verder met je leven? Hoe ga je om met dat verlies? Marieke de Bruijn, psychosociaal therapeute en docente verlieskunde, geeft aan de hand van levendige, persoonlijke voorbeelden inzicht in de processen en gevoelens die spelen in een rouwproces.

Op Dinsdagavond 24 mei a.s. is Marieke de Bruijn te gast bij Hotel ‘Onder de Linden’ in Roden. Tijdens deze voordracht vertelt zij wat verliezen kunnen betekenen in het leven en hoe nabestaanden die beter kunnen ‘dragen’. Zij staat stil bij (de functies van) gevoelens als verdriet, boosheid en jaloezie die bij ingrijpende gebeurtenissen de kop op kunnen steken. Daarbij maakt zij duidelijk dat juist deze gevoelens kunnen helpen om een verlies in het leven te kunnen integreren, zodat men weer stappen richting de toekomst kan maken.

Levendige voordracht Door veel, soms humorvolle, voorbeelden uit eigen leven en de praktijk te gebruiken, is de voordracht indringend en levendig. Dat wordt nog versterkt door de (visualisatie)oefeningen die het publiek krijgt voorgelegd. De voordracht is met name bedoeld voor nabestaanden en (professioneel) geïnteresseerden in rouw- en verliesprocessen. De ervaring leert dat de voordracht minder geschikt is voor mensen die korter dan drie maanden geleden een dierbare hebben verloren. Over Marieke de Bruijn Marieke de Bruijn is psychosociaal therapeute en docente Verlieskunde. Zij heeft een eigen therapeutisch centrum en biedt opleidingen tot psychosociaal therapeut met als specialisatie rouw- en verliesverwerking.

Datum en locatie De voordracht, aangeboden door Yarden, vindt plaats op 24 mei 2016 van 19.30 uur tot ongeveer 22.00 uur in Hotel ‘Onder de Linden’ in Roden. Vanaf 19.00 uur staat er koffie en thee klaar. En na afloop is er gelegenheid voor een drankje. De toegang is gratis.

Bezoekers dienen zich vooraf aan te melden via de website www.yarden.nl/agenda. Daar vindt u ook meer informatie.

Yarden Yarden Uitvaartorganisatie doet méér dan alleen het verzekeren en verzorgen van uitvaarten. Vanuit Yarden Vereniging bieden wij ook een breed scala aan voorlichtings- en bewustwordingsactiviteiten, variërend van lezingen, thema- en informatiebijeenkomsten, tot film- en theatervoorstellingen. Met deze activiteiten, georganiseerd door onze ruim 150 vrijwilligers in het land, wil Yarden bewustwording en praten over leven, dood en afscheid bevorderen. Voor alle activiteiten per regio, zie www.yarden.nl/agenda.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *