Lege schappen met Pasen? Hallo Jumbo! Lege schappen met Pasen? Hallo Jumbo!

Lege schappen met Pasen? Hallo Jumbo!

Algemeen 16 maart 2016 - 16:30 uur Redactie 0

BEILEN – Supermarkten van Jumbo dreigen in aanloop naar Pasen met lege schappen te worden geconfronteerd. Het paasweekend is belangrijk voor de supermarkten, want dan geven consumenten veel geld uit aan hun boodschappen.

De vakbonden FNV en CNV dreigen met acties vanwege het verbreken van de nieuwe cao voor medewerkers in de distributiecentra, gisteravond. Dat zeggen bestuurders van beide bonden woensdag.

Lege schappen

Lege schappen volgend weekend, met name op de versafdelingen, zijn volgens FNV-bestuurder Henk van der Ploeg een reële optie. “Er wordt momenteel keihard gewerkt in de distributiecentra in aanloop naar Pasen. Als ze dat ineens niet meer doen dan gaan ze dat wel merken.”

Effect

CNV-bestuurder Kitty Huntjens denkt dat acties in aanloop naar Pasen een belangrijk wapen kunnen zijn. “Als je druk uit wilt oefenen kies je een moment dat het effect heeft. We weten dat Pasen daar bij uitstek geschikt voor is.”

Hallo Jumbo!

“We hadden elkaar al de hand geschud op een akkoord dat aan onze verlangens voldeed. En nu heeft Jumbo eenzijdig die afspraak ongeldig verklaard”, aldus Huntjens. “Hallo Jumbo! Zó zit de wereld niet in elkaar!”

De bonden leggen op korte termijn gezamenlijk een ultimatum op aan Jumbo. Eerst moeten de leden nog aangeven of ze acties steunen.

Bron: RTV Drenthe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *