KPN-Rabobank-klanten kunnen betalen met Android-smartphone KPN-Rabobank-klanten kunnen betalen met Android-smartphone

KPN-Rabobank-klanten kunnen betalen met Android-smartphone

Algemeen 20 april 2016 - 13:20 uur Redactie 0

RODEN – Mensen die klant zijn bij zowel KPN als de Rabobank kunnen vanaf vandaag betalen met hun smartphone.
De nieuwe betaalmogelijkheid werd in januari al aangekondigd, maar wordt vanaf vandaag daadwerkelijk beschikbaar gemaakt.

NFC-simkaart

Klanten kunnen hun bankpas opslaan in de Rabo Wallet-app. Via een nfc-simkaart van KPN kan vervolgens contactloos worden betaald, net als dat normaal met een contactloze bankpas zou gaan, de speciale simkaart wordt sinds 1 januari standaard geleverd aan nieuwe klanten. Bestaande KPN-klanten kunnen een vervangende simkaart aanvragen.
De Rabo Wallet is beschikbaar voor alle Rabobank-klanten van zestien jaar en ouder. In de app kunnen ook klantkaarten en kortingsbonnen worden opgeslagen.

Ook de ING maakt het al mogelijk om met een smartphone te betalen. De app van die bank werkt echter niet met nfc-simkaarten, maar met de nfc-chips die al in veel nieuwe Android-toestellen zitten. Het is onduidelijk wanneer Rabobank-klanten met simkaarten van andere providers kunnen gaan betalen met hun smartphone.

Apple blijft achter

Mensen met een iPhone kunnen in Nederland nog helemaal niet mobiel betalen, omdat dit door Apple niet mogelijk wordt gemaakt. De nieuwste smartphones van Apple hebben wel een nfc-chip, maar deze kan alleen worden gebruikt door het eigen betaalsysteem Apple Pay, dat in Nederland nog niet beschikbaar is.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *