Jong duo maakt zich hard voor G-voetbal in Marum: ‘We hebben nog meer spelers nodig” Jong duo maakt zich hard voor G-voetbal in Marum: ‘We hebben nog meer spelers nodig”

Jong duo maakt zich hard voor G-voetbal in Marum: ‘We hebben nog meer spelers nodig”

Algemeen 24 januari 2016 - 13:15 uur Richard 0

MARUM – Een goed initiatief in de voetbalwereld van Marum en het Westerkwartier. Jordy Swieringa en Ewoud Dijkstra, leerlingen van het Alfa-College, zijn druk bezig met het terugbrengen van het G-voetbal in de regio. Te beginnen bij hun eigen club SV Marum.

Dat meldden beide heren zaterdagmiddag in “De Sportkantine” op Radio Westerkwartier.

“Wij moesten een stageproject kiezen en we dachten al vrij snel aan het opzetten van een G-team bij SV Marum”, vertelt Ewoud. “We hebben toen bij het bestuur van de club een presentatie gehouden. Die waren direct enthousiast”, vult Jordy aan.

Daarop zochten de twee voetballers een geschikte trainer, die inmiddels gevonden is, en natuurlijk spelers die mee willen doen. “We willen zo snel mogelijk beginnen met de trainingen, zodat de spelers alvast aan de club kunnen wennen en lekker bezig zijn”, weer Jordy.

“We gaan oefenwedstrijden organiseren en kijken of we een toernooi kunnen opzetten. Het huidige seizoen is nog lopende, dus instappen in een competitie is niet mogelijk. Dat houdt echter niet in dat we niets kunnen”, aldus Ewoud.

Het G-voetbal is in het Westerkwartier ondervertegenwoordigd. VEV’67 en TLC hebben de afgelopen jaren hun G-teams, al dan niet noodgedwongen, zien verdwijnen. Daardoor zijn G-voetballers in het Westerkwartier momenteel aangewezen op Zuidhorn of ONR uit Roden als dichtstbijzijnde clubs.

marum-gvoetbal1

Een extra mogelijkheid voor deze doelgroep in Marum kan alleen maar toegejuicht worden, vandaar dat Ewoud en Jordy gisteren een bos bloemen in ontvangst mochten nemen ter aanmoediging. “Wel kunnen we nog wat extra spelers gebruiken”, besluit Ewoud. “Op dit moment zijn er 9 aanmeldingen, daar kan én moet nog wel wat bij.”

Voor meer informatie over dit initiatief, of voor het aanmelden van een speler voor het G-team van SV Marum kan er contact opgenomen worden via sportondernemingmarheem@hotmail.com of door te bellen naar 0594 – 641890.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *