Inspiratiebijeenkomst Energiek Toezicht in de Postwagen Tolbert Inspiratiebijeenkomst Energiek Toezicht in de Postwagen Tolbert

Inspiratiebijeenkomst Energiek Toezicht in de Postwagen Tolbert

Algemeen 13 april 2016 - 16:38 uur Redactie 0

TOLBERT – Op maandag 18 april 2016 om 17.00 uur organiseren de gemeente Leek en de Omgevingsdienst Groningen een inspiratiebijeenkomst over het project Energiek Toezicht in De Postwagen, Hoofdstraat 53 te Tolbert.

Ongeveer 120 bedrijven uit de gemeente Leek zijn uitgenodigd voor deze bijeenkomst, omdat zij in de categorie ondernemingen zitten die meer dan 25.000 m3 gas en/of 50.000 kWh elektriciteit gebruiken. Het project is bedoeld om de bedrijven te helpen dit verbruik te verminderen, zodat ze kunnen voldoen aan de wettelijke verplichting om alle mogelijke energiebesparende maatregelen te treffen die een terugverdientijd hebben van minder dan vijf jaar.

Er wordt een aantal inspirerende voorbeelden gegeven van de maatregelen die bedrijven uit de gemeente Leek al hebben getroffen. Ook worden de deelnemers in de gelegenheid gesteld kennis te maken met enkele bedrijven die kunnen helpen met het verduurzamen van de onderneming. Informatie over dit project, dat waarschijnlijk wordt uitgerold over de hele provincie, is te vinden op de website www.energiektoezicht.com.

Gedeputeerde Nienke Homan van de provincie Groningen en de wethouders Rien Honnef en Hans Morssink van de gemeente Leek zijn aanwezig om het belang van deze bijeenkomst te onderstrepen.

Bedrijven die onverhoopt geen persoonlijke uitnodiging hebben ontvangen maar wel in de betreffende categorie vallen, zijn uiteraard van harte welkom. Aanmelding via energiektoezicht@od-groningen.nl wordt op prijs gesteld.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *