Informatieavond over aanleg buskeerpunt Bousemalaan Tolbert Informatieavond over aanleg buskeerpunt Bousemalaan Tolbert

Informatieavond over aanleg buskeerpunt Bousemalaan Tolbert

AlgemeenGemeente 6 mei 2016 - 09:46 uur Redactie 0

LEEK – De provincie Groningen organiseert samen met de gemeente Leek een informatieavond over de aanleg van een keerpunt voor de bus aan de Bousemalaan in Tolbert.

De aanleg van het keerpunt is de start van het project Hoogwaardig Openbaar Vervoer Leek-Groningen om de busverbinding tussen Leek/Tolbert en Groningen te verbeteren. De informatieavond vindt plaats op dinsdag 17 mei tussen 18.00 en 20.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis van Leek aan de Tolberterstraat 66. Bezoekers zijn van harte welkom om zich te laten informeren over de plannen. Er zijn medewerkers van de gemeente aanwezig om vragen te beantwoorden.

Om het voor reizigers aantrekkelijker te maken om met het openbaar vervoer naar de stad te reizen, gaan de provincie Groningen en de gemeente Leek de busverbindingen tussen Groningen en Leek/Tolbert verbeteren. Dagelijks reizen veel mensen voor hun werk of voor school op en neer tussen Groningen en Leek/Tolbert. Nu komt het regelmatig voor dat een bus vast komt te staan in de file op de A7. Provincie en gemeente gaan de busverbinding daarom aanpakken om het reizen met de bus een aantrekkelijk alternatief voor de auto te maken.

Maatregelen

Hiervoor worden verschillende maatregelen genomen. De rotonde bij P+R Hoogkerk wordt aangepakt, zodat de bus beter kan doorrijden. Bij de kruising Eemsgolaan-busbaan komt een tunnel om de verkeersveiligheid en doorstroming te verbeteren. De route van lijn 3 van de Q-link wordt verbeterd. Dat gebeurt door een nieuw P+R in Leek aan te leggen, door een aantal rotondes op de route aan te leggen, door bushaltes aan te leggen en te verbeteren en door de fietsenstallingen bij de haltes aan te leggen. Het keerpunt van de bus bij de Bousemalaan is ook onderdeel van de maatregelen.

Financiering

Dit project wordt medegefinancierd met RSP-middelen, de gelden voor het niet-doorgaan van de Zuiderzeelijn.
Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Regio Groningen-Assen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *