Huizenprijzen in Drenthe voorzichtig in de lift Huizenprijzen in Drenthe voorzichtig in de lift

Huizenprijzen in Drenthe voorzichtig in de lift

Algemeen 21 juli 2015 - 11:21 uur Richard 0

DRENTHE – Koopwoningen in Drenthe zijn afgelopen jaar met gemiddeld 1,2 procent in prijs gestegen. Dat heeft het CBS zojuist bekendgemaakt. De laatste drie maanden zijn ze echter juist weer iets gedaald.

Mede daardoor valt de prijsstijging over het hele jaar gemeten erg bescheiden uit, zeker vergeleken met de Randstad (Amsterdam: +8,1%), maar ook vergeleken met buurprovincie Groningen (+2,6%).

Alleen in Friesland en in Overijssel was de prijsstijging afgelopen jaar nog iets lager. Maar de huizenprijzen liggen nu wel in heel het land hoger dan een jaar geleden.

Twee jaar na dieptepunt

In het derde kwartaal van 2013, nu bijna twee jaar geleden, was de crisis in de huizenmarkt op zijn dieptepunt, zowel in Drenthe als in heel Nederland. Gemiddeld lagen de huizenprijzen in Drenthe toen 21 procent lager dan vijf jaar daarvoor, toen de huizen op hun allerduurst waren.

Sinds dat dieptepunt in 2013 is de weg omhoog – zij het zeker hier in de provincie erg voorzichtig – weer gevonden. In die kleine twee jaar die sindsdien zijn verstreken is een gemiddelde koopwoning in Drenthe 1,7 procent in waarde gestegen. Momenteel is de waarde van een gemiddelde koopwoning in Drenthe weer vergelijkbaar met de waarde in medio 2003.

Bron: RTV Drenthe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *