Hangjongeren moeten hangplek verlaten in Marum Hangjongeren moeten hangplek verlaten in Marum

Hangjongeren moeten hangplek verlaten in Marum

Algemeen 24 januari 2016 - 11:50 uur Richard 0

MARUM – Bij politie en jeugd- en jongerenwerk zijn klachten binnengekomen over overlast die rondhangende jongeren veroorzaken achter school De Springplank in Marum.

Volgens PvdA-fractievoorzitter Hans Koenders bevond de hangplek zich eerder vlakbij supermarkt Albert Heijn. Ook daar ontstond hinder. Reden voor politie en AH-eigenaar om de hangplek hier te beëindigen. Daarna doken de jongeren op aan het Pieterpadje achter de openbare school De Springplank. De jeugd gedraagt zich hier volgens Koenders bedreigend. ,,De meeste mensen lopen er met een boog omheen.”

Toen hij onlangs zelf met zijn hond hierlangs wandelde probeerde Koenders in gesprek te gaan met de betreffende jongeren. ,,Ik wilde ze aanspreken op hun gedrag. Echt bedreigd voelde ik me bij die gelegenheid niet. Maar ik voelde me evenmin op m’n gemak.”

De PvdA-voorman lichtte de plaatselijke jongerenwerker in over de situatie. Die inventariseerde om welke jongeren het gaat. Dezer dagen krijgt een tiental ouders een brief door de bus waarin ze op het gedrag van hun kinderen worden aangesproken. Volgens Koenders zijn de hangjongeren inmiddels vertrokken.

Bron: DvhN

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *