Haken voor stichting hartendekens. Laat je hart spreken! Haken voor stichting hartendekens. Laat je hart spreken!

Haken voor stichting hartendekens. Laat je hart spreken!

Algemeen 24 februari 2017 - 18:12 uur Redactie 0

LEEK – De glimlach van een kind is hartverwarmend. Je doet er als ouder alles voor om je kind te zien lachen. Om je kind blij te zien. Maar wat als het kind niet meer glimlacht. Als het ongelukkig is. Hoe gelukkig ben jij als ouder dan nog?

Sieta de Vries uit Grootegast weet als geen ander hoeveel impact een levensbedreigende ziekte op het geluk van een kind en het getroffen gezin heeft. Ongeveer 5 jaar geleden werd bij het zoontje van haar dochter een tumor ontdekt net onder de hersenstam. Het jongetje was toen nog geen 4 jaar.

“De stress en onmacht zijn ongekend. Je voelt continu de angst dat het niet goed komt en ziet het ongeluk van die kleine jongen en je dochter. Het is hartverscheurend, uitputtend en emotioneel slopend.”

Om het machteloze gevoel te bevechten besloot Sieta om een actie op touw te zetten waarbij ze geld ophaalde om cadeautjes te kopen voor de zieke kinderen in het UMCG.

“Ieder kind heeft een cadeautje gehad”, glimlacht Sieta. “Even waren ze blij. Even de pijn en ellende vergeten. Ook de rest van het gezin voelde zich even gelukkig! En dat is heerlijk om mee te maken. Dan pas merk je hoeveel impact een klein beetje aandacht voor elkaar hebben heeft.”

Tijd voor een glimlach.

Anno 2017 zijn er nog steeds kinderen die ernstig ziek zijn of een familielid hebben verloren. Om de pijn te verzachten haakt Sieta met een aantal vriendinnen Hartendekens voor deze kinderen. De broertjes en zusjes (brusjes) krijg een klein knuffeltje.

Als een deken klaar is wordt deze weggegeven aan kinderen tot 21 jaar die een hart onder de riem kunnen gebruiken. Vooral de betrokkenheid en het gebaar is voor getroffen kinderen en gezinnen van groot belang. Dat zoveel mensen samen werken aan iets dat warmte geeft, vult ieder hart met vreugde, al is het maar voor even.

hartendekens4

Doe mee! Het kost je hooguit een beetje vrije tijd.

Vind jij ook dat kinderen in moeilijke situaties een steuntje in de rug verdienen? Kom dan mee haken! Er zijn heeeeeeeeeeeel veel dekens nodig!

 

Ook sponsors zijn welkom. Wil je als bedrijf bijvoorbeeld een deken met je eigen logo laten maken, of wil je een deken kopen zodat er ook geld beschikbaar komt voor promotie en ondersteuning, dan kan dit.

Wil je meehelpen of sponsor worden?

Neem dan contact op met Sieta de Vries via één van deze telefoonnummers: 0594 – 851 863 of 06 – 414 32 406

Als jij achter dit goede doel staat, Deel en Like dan dit bericht of Tag vrienden waarvan jij denkt dat ze mee willen helpen. Kleine moeite, groot gebaar!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *