Gemeente Leek organiseert informatiebijeenkomst over Digitale Overheid Gemeente Leek organiseert informatiebijeenkomst over Digitale Overheid

Gemeente Leek organiseert informatiebijeenkomst over Digitale Overheid

Algemeen 29 februari 2016 - 11:57 uur Redactie 0

LEEK – Op vrijdag 4 maart 2016 om 9.30 uur geeft Dick Kampinga, webmaster van de gemeente Leek, een presentatie over de Digitale Overheid. Hij doet dat tijdens de maandelijkse Vrijdagochtend Presentatie van het Seniorweb-Leek  in de grote zaal van De Schutse, Oldenoert 32 in Leek. De toegang  is gratis; koffie/thee in de pauze is wel voor eigen rekening. Opgave vooraf is niet nodig.

Digitale contacten

Overheidsorganisaties (zowel landelijk als plaatselijk) gaan in snel tempo over op gebruik van computer/pc/tablet als middel om contact houden met burgers. Ook organisaties als pensioenfondsen, ziektekostenverzekeraars en waterschappen liften mee in dit proces.

Zelfs belastingzaken gaan digitaal

Denk aan de Belastingdienst die met haar actie “Vaarwel blauwe envelop” aankondigt dat zij straks alleen via e-mail en pc nog informatie met u uitwisselt. Ook informatie uitwisseling over onderwerpen als AOW (via de Sociale Verzekeringsbank), het pensioen (via de pensioenfondsen), de huurtoelage en ziektekostentoelage (via Belastingdienst) vindt steeds vaker digitaal plaats.

Denk ook aan het digitale loket van de gemeente, waarmee u via pc afspraken kunt maken om bijvoorbeeld een nieuw rijbewijs of ID-kaart/paspoort te regelen.

Op een aantal fronten zijn overheden bezig met voorlichting over deze Digitale Overheid: o.a. via publiekscampagnes via televisie en radio.

Voor mensen die nog niet of bijna niet gewend zijn om te gaan met computerapparatuur kan Seniorweb Leek u van dienst zijn.

En via de Openbare Bibliotheken komt er een hulpcircuit met computer-oefenprogramma’s. Ook Seniorweb Leek is van plan cursusprogramma’s voor de Digitale overheid aan te bieden.]

Iedereen die meer wil weten over de Digitale Overheid, wat u er van kunt verwachten en hoe u zich er op kunt voorbereiden, wordt uitgenodigd om deze presentatie bij te wonen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *