Expositie De Gulden Snede in K38 Expositie De Gulden Snede in K38

Expositie De Gulden Snede in K38

Algemeen 22 april 2016 - 10:28 uur Redactie 0

RODEN – Vrijdag 29 april om 16.00 uur wordt de expositie de Gulden Snede, georganiseerd door de sectie Beeldende Kunst van de Culturele Kring Roden geopend.

Wiskundige formule

De Gulden Snede, oftewel de gouden verdeling, is een wiskundige formule die teruggaat tot in de middeleeuwen en in allerlei getalsverhoudingen is terug te vinden in de natuur en de dingen om ons heen. Hierdoor zijn we er als mens heel vertrouwd mee, bewust of onbewust. In allerlei kunstuitingen, van architectuur en productdesign tot reclame, fotografie, schilderkunst en ook muziek, kunnen we deze Gulden Snede ontdekken.

Expositie met muziek

In deze expositie hebben wij werk geselecteerd waarin de bewuste of onbewuste toepassing van de Gulden Snede is te herkennen. Tijdens de opening geeft beeldend kunstenaar Carla Feijen ons een korte uitleg van de Gulden Snede en de toepassing daarvan. Tevens kunt u genieten van de muziek van de succesvolle violiste Floor le Coultre die o.a. muziek van Bach ten gehore zal brengen, de componist die veel gebruik maakte van de uitgangspunten van de Gulden Snede.
In deze expositie is werk te zien van Carla Feijen, Mar de Hoog, Kitty Korver, Annie Meijer, Noni Plomp, Magna Postma, Har Siekman en Els Wiering.

De expositie loopt van 30 april t/m zondag 22 mei. Ook op 2e Pinksterdag ( 16 mei) geopend!

www.kunstencentrumk38.nl / www.culturelekringroden.nl

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *