Entree Flinke Pink Festival zorgt voor onvrede onder Leeksters Entree Flinke Pink Festival zorgt voor onvrede onder Leeksters

Entree Flinke Pink Festival zorgt voor onvrede onder Leeksters

Algemeen 14 mei 2016 - 11:13 uur Redactie 1

Leek – Met grote verbazing hebben mensen in Leek zich afgevraagd hoe het mogelijk is dat ondernemer Sikko Cazemier, één van de twee “grote reuzen” in Leek de hekken van Podium Nienoord sluit en entree gaat vragen bij het Flinke Pink festival.

Podium Nienoord is publiek terrein in beheer van de Gemeente Leek. Tijdens de Pinkstermarkt wordt het door de lokale bekendheid Sikko Cazemier tijdelijk omgetoverd tot een geweldige evenementenlocatie voor Flinke Pink.

De ondernemer doet goede zaken tijdens het festival. Althans, daar kunnen we van uitgaan aangezien het evenement al jaren bestaat en blijft groeien. Net als de Rodenburghal (SikkoDome), waar de slimme ondernemer via een handige constructie beheer over kreeg, heeft hij ook Podium Nienoord omgevormd naar een prachtig toneel voor (muzikale) evenementen. En het mag gezegd, het zijn goed georganiseerde feesten met een meerwaarde voor iedereen in Leek en omgeving.

Ok, tot zover alleen maar goeds, want de ondernemer zorgt in ruil voor de locaties ook voor leuke activiteiten en evenementen in de regio.

Entree betalen

Dit jaar is echter de eerste keer dat de ondernemer entree vraagt voor het Flinke Pink festival bij Podium Nienoord. De entree kosten worden toegeschreven aan extra beveiligingsmaatregelen die het evenement veilig(er) moeten maken.

Beveiliging kost geld

Meer veiligheid, meer kosten. Toch is het volgens velen de vraag of de entree i.v.m. beveiliging niet gewoon een drogreden is om het spaarvarkentje voller te krijgen. “Beveiliging voor de twee belangrijkste dagen (Black & White) kan toch geen 15.000 euro extra kosten meebrengen?”, zegt iemand. “Verdient die man nog niet genoeg met de drankconsumptie”, zegt een ander. Tja, voor beide kanten is iets te zeggen. Beveiliging kost geld, maar de meerwaarde van een gratis evenement is ook groot tijdens Pinkstermarkt.

Dit feest is van iedereen!

Het is jammer dat een prachtige locatie, met een prachtig feest nu entree nodig heeft om volgens zeggen veiligheid te kunnen waarborgen. Toch zou het prachtig zijn als er andere oplossingen worden bedacht om te zorgen dat het Flinke Pink festival net als Pinkstermarkt het feest blijft van ons allemaal. Zonder entree en met oog voor de gezamenlijke belangen.

Wil je nog even terugkijken naar Pinkstermarkt en Flinke Pink 2015?

Klik dan op deze link

 

  • Paul

    14 mei 2016 #1 Author

    Ook even niet vergeten dat doordat podium nu in handen is van stichting er flink huur moet worden betaald en waarom moet alles altijd gratis?

    Beantwoorden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *